Rotterdamse Museum Nacht in aantocht, zaterdag 7 maart

16/02/2009 15:43

AM+D

Rotterdamse Museumnacht in aantocht

Zaterdag 7 maart 2009, 20.00 - 2.00 uur

Over enkele weken is het zover: de spetterende Rotterdamse Museumnacht. Een avond vol

verrassende programma's in 45 musea en galeries. Het thema 'RE:' zorgt voor een

gevarieerd aanbod waarbij jouw inbreng bepaalt hoe de nacht er uitziet.

Opening

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb opent de Museumnacht op spectaculaire wijze door de stad letterlijk in de schijnwerpers te zetten. Gebouwen komen tot leven. Luister naar de geluiden die zich schuilhouden achter de muren waar met de lichtspot op wordt geschenen. Bezoekers bedienen de lichtspots en maken zo samen een ritmische compositie van typische Rotterdamse geluiden.

RE:ID

Op de Witte de Withstraat is de installatie RE:ID van kunstenaar Willem Besselink te zien. Dit kunstwerk krijgt vorm door de bewegingen van bezoekers van de Museumnacht. Iedereen met een speciale button (deze krijg je bij aanschaf van een passe-partout) wordt digitaal gevolgd. De routes van de bezoekers door de stad bepalen de vorm van de installatie! Ook nà de Museumnacht is RE:ID nog te zien op het internet. Ontdek welke locatie het meest bezocht werd en hoe de tentoonstellingen werden beoordeeld. RE:ID is een visueel en informatief spektakel dat je beleeft, beïnvloedt en waardoor je je laat beïnvloeden. Kijk ook op www.re-id.nl.

Programma

Alle 45 musea en galeries bieden deze avond een speciaal programma. Ervaar de spectaculaire live fotoshoot van Fleur Koning in het indrukwekkende decor van de Rotterdamse Fotoacademie. Laat de binnenkant van je ogen fotograferen, proef blind wijn en zie hoe een kleurenblinde kunstenaar actionpaint in het Oogziekenhuis. Ga Oudhollands viruswerpen, speel het Museumnacht-Dictee en restyle het Museumpark. Kijk naar het prachtige werk van Otto Snoek, Daan Roosegaarde en Pipilottti Rist.

Voor het volledige programma en alle deelnemers kijk je op www.rotterdamsemuseumnacht.nl.

Kaartverkoop

Het passe-partout, de button met knipperend lichtje, geeft toegang tot alle locaties. Vanaf 11 februari verkrijgbaar bij deelnemende musea, VVV Rotterdam Store en Rotterdams Uitburo. Voor prijzen en verdere verkoopinformatie kijk je op www.rotterdamsemuseumnacht.nl. Het passe-partout is eveneens geldig voor de Museumnachtbus en de Museumnachtboot voor vervoer naar alle locaties. Er zijn ook persoonlijke gidsen en arrangementen met een overnachting te boeken.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.rotterdamsemuseumnacht.nl