Protestantse Kerk in Nederland


De kerk als klooster zicht op de toekomst

za 7 maart 2009
Op zaterdag 7 maart wordt een mini symposium georganiseerd waarin het pamflet 'De kerk als klooster - zicht op de toekomst' wordt gepresenteerd. In het pamflet schetst ds. Jeroense een beeld van de toekomstige kerk die veel weg heeft van een modern klooster. Naast een kapel om te vieren kent de kerk als klooster ook een refter om een goed maal te nuttigen, een gastenverblijf waar de moderne pelgrim op adem kan komen, een heerlijke tuin om in te wandelen, een bibliotheek om tot diep in de nacht in te studeren en een kapittelzaal voor lezing en ontmoeting.

Auteur van het pamflet is ds. Jeroense, predikant van de Protestantse Gemeente in Elst (Gld). Fransiscaan en theoloog Henk Janssen zal erop reageren. Janssen is deken van het dekenaat Arnhem en was jarenlang studentenpastor van de EUG in Utrecht. Hij woont in een kleine franciscaanse leefgemeenschap in Arnhem.
Verder is er een reactie van Marleen Kemink: als theoloog is zij geĂŻnteresseerd in het thema gemeentestichting en nieuwe vormen van kerk-zijn. Tijdens haar studie heeft ze hiernaar in Londen onderzoek gedaan. Zij is jeugdwerkadviseur bij het jeugdwerkbureau LAVA.

Het minisymposium wordt gehouden op 7 maart van 14.00-17.00 uur in het Stadspastoraat Arnhem, Driekoningendwarsstraat 30, Arnhem. Toegang is EUR 4. Vooraf aanmelden bij (026) 351 31 85, e-mail: stadspastoraat@planet.nl

Het pamflet is te bestellen bij Theologische uitgeverij Narratio, tel. 0183 628188; e-mail: lvdherik@narratio.nl. of via de internetboekhandel: www.kerkboek.nl. De prijs is EUR 6,95.