RTL Group

Huisdieren en hun baasjes in de schijnwerpers in DIERZ bij RTL 4

Of je nu een huis vol honden hebt, een poes met persoonlijkheid of een konijn en cavia als huisgenoten, baasjes van Nederland weten hoe leuk het is om een huisdier te hebben. Vanaf zaterdag 7 maart worden wekelijks huisdieren en hun baasjes in de schijnwerpers gezet in het nieuwe RTL 4-programma DierZ. Dit dierenprogramma, gepresenteerd door hondenexpert Marco Starink, zit boordevol praktische tips en informatie over honden, katten, knagers en andere huisdieren en is niet alleen bedoeld voor huisdierbezitters, maar ook voor mensen die overwegen een aaibaar huisgenootje aan te schaffen. Allerlei aspecten van huisdieren worden belicht, van aanschaf tot gezondheid en van opvoeding tot verzorging.

Zo helpt Marco Starink kijkers bij het kiezen, opvoeden en trainen van een pup en laten bekende Nederlanders in DierZ een bijzondere kant van zichzelf zien als baasje of als liefhebber van een bepaald huisdier. Ook geven diverse DierZ-experts informatie en tips over een scala aan huisdieren en beantwoorden kijkersvragen. Vast onderdeel is de verkiezing Huisdier van het Jaar waarvoor wekelijks een nominatie bekend wordt gemaakt. Huisdierbezitters kunnen hun kameraadje hiervoor opgeven door een filmpje van hun huisdier naar dierz.nl te sturen. Uiteindelijk wordt in de uitzending van zaterdag 25 april tijdens de grote finale bekendgemaakt welke van de genomineerden zich Huisdier van het Jaar mag noemen.

Uitzending: RTL 4, vanaf 7 maart, elke zaterdag tussen 17.00 en 17.30 uur (herhaling elke zondag tussen 15.55 en 16.25 uur).

Website: rtl.nl/dierz

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miranda Geise, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718698 of miranda.geise@rtl.nl. Fotomateriaal is op te vragen bij RTL Nederland Mediadocumentatie, tel: 035 - 6718 553 of mediadocumentatie@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.