Senternovem

02-03-2009 | De Duurzame 100

Op zaterdag 7 maart verschijnt in een speciale bijlage bij Trouw 'de Duurzame 100'. De lijst, samengesteld door dertien duurzaamheidsexperts, brengt de 100 invloedrijkste 'duurzame Nederlanders' in beeld. De Duurzame 100 is een gezamenlijk initiatief van Trouw en LLiNK.

duurzame 100 155x100 Met 'de Duurzame 100' willen Trouw en LLiNK het containerbegrip duurzaamheid een duidelijker invulling geven volgens de definitie van Brundtland. Die stelt dat de huidige generatie de wereld niet slechter mag achterlaten voor de volgende generatie. De Duurzame 100 staat dan ook in het teken van de drijfveren en het enthousiasme waarmee deze mensen werken aan een nieuwe kijk op de samenleving. Een samenleving die rekening houdt met de drie p's (people, planet, profit).

De Duurzame 100 is tot stand gekomen met behulp van een onafhankelijk en deskundig panel, bestaande uit 13 experts op het gebied van duurzaamheid. Universitair hoofddocent Gerhard van de Bunt, faculteit der Sociale Wetenschappen van de VU (afdeling Methoden & Technieken) is nauw betrokken geweest bij de statistische rangordening van 'de Duurzame 100'.

LLINK, de enige groene omroep in het Nederlandse publieke bestel die zich volledig tot doel stelt programma's te maken voor een eerlijke en duurzame wereld, wordt bedreigt in haar voortbestaan. Voor 1 april moeten zij 150.000 leden hebben, anders gaat de stekker eruit. Wilt u dit ook voorkomen? Word dan nu lid.