Gemeente Zoetermeer

Wmo-markt voor alle vragen over welzijn, wonen en zorg

Inwoners van Zoetermeer kunnen op zaterdag 7 maart van 13.00 tot 16.00 uur in de Rogershof bij de ouderenwoningen aan de Rogerslijn tijdens de Wmo-markt (Wet maatschappelijke ondersteuning) alles te weten komen over de uitwerking van de Wmo. Het centrale thema van de markt is: wat kan de wijk voor u betekenen en wat kunt u voor de wijk betekenen? Diverse organisaties op het gebied van wonen, zorg en welzijn bieden op de markt hierover uitgebreide informatie aan.

Voor de organisaties die ook in de wijk Noordhove actief zijn, is het de manier om aan bewoners te laten zien wie zij zijn en wat zij doen. De afdeling Schuldhulpverlening van de gemeente Zoetermeer start om
13.30 uur en om 15.00 uur een workshop Goed omgaan met je geld. De workshops duren maximaal een uur.

Heeft u een aanpassing nodig in uw woning? Wilt u gebruik maken van de Regiotaxi? Komt u net niet rond met uw maandelijkse inkomen of heeft u een probleem met het opvoeden van uw kind? Bij het Wmo-loket kunt u terecht voor informatie om deze vragen te beantwoorden. Ook voor het aanvragen van hulpmiddelen en voorzieningen op het terrein van wonen, welzijn en zorg kunt u bij het loket terecht. Voor zowel gemeentelijk als niet-gemeentelijke voorzieningen. Medewerkers van het loket vindt u ook op deze markt.

De kern van de Wet maatschappelijk ondersteuning is dat iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. De gemeente, inwoners en maatschappelijke organisaties moeten er samen voor zorgen dat iedereen wordt gestimuleerd om mee te doen en daarbij ook anderen te helpen en te ondersteunen.

De gemeente gaat daarbij uit van het principe dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen leven. Personen die zich niet zelfstandig redden, kunnen een beroep doen op de goede voorzieningen die Zoetermeer biedt. Denk aan ontmoetingsruimtes in een wijk.