Gemeente Haaksbergen


Zaterdag 7 maart brandweeroefening Assinkbos

04-03-2009 Zaterdag 7 maart brandweeroefening Assinkbos Zaterdag 7 maart, vanaf 9 uur 's ochtends, vindt in het Assinkbos een brandweeroefening plaats. Het speciale
bosbrandbestrijdingspeloton houdt deze ochtend de jaarlijkse procedureoefening. In het Assinkbos wordt een bosbrand gesimuleerd. De oefening duurt ongeveer tot het middaguur. Omwonenden moeten rekening houden met mogelijke rookontwikkeling en het aan- en afrijden van brandweervoertuigen.

De brandweeroefening wordt juist in deze periode voorafgaand aan het voorjaar gehouden, omdat de brandweer het broedseizoen van vogels niet wil verstoren. Bij de oefening wordt uiteraard geen echt vuur toegepast, wel wordt er gewerkt met een fictieve brand. Dat betekent dat er bij deze procedureoefening met behulp van kunstrook en zogeheten vlammenborden een brandsituatie wordt nagebootst.

Het bosbrandbestrijdingspeloton, met blusvoertuigen van de korpsen Markelo, Delden, Hellendoorn/Nijverdal en Haaksbergen, wordt vooral ingezet in droge periodes, als de zogeheten Code Droog van kracht is. Omdat vooral bosgebieden dan extra kwestbaar zijn, mag er in het hele gebied in die periode niet worden gebrand. De oefening van het gecombineerde brandweerkorps op zaterdagochtend vindt ook in andere regio´s gelijktijdig navolging.