Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn koopt 29 kunstwerken van West-Friese kunstenaars

Tijdens de tweejaarlijkse Aankoopronde Beeldende Kunst heeft de gemeente Hoorn 29 kunstwerken gekocht van 26 verschillende kunstenaars uit West-Friesland. De werken zijn van 7 maart tot en met 22 maart 2009 te bewonderen tijdens een tentoonstelling in de Boterhal.

Alle professioneel werkende kunstenaars uit Andijk, Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Koggenland, Opmeer, Stede Broec en Wervershoof hadden de mogelijkheid om maximaal twee recente werken beschikbaar te stellen voor de aankoopronde. In totaal hebben 79 kunstenaars met 150 kunstwerken gehoor gegeven aan de oproep. Uit deze werken heeft de gemeente Hoorn voor bijna 25.000 aan kunstobjecten gekocht.

De commissie Beeldende Kunst Hoorn heeft een selectie gemaakt uit alle werken. Naast kwaliteit en innovativiteit lette de commissie ook op de uitleenbaarheid en diversiteit in het aangekochte werk. De commissie was blij verrast met de hoge kwaliteit van de ingeleverde werken, aldus Peter van der Heijden, voorzitter van de onafhankelijke commissie Beeldende Kunst

Na de tentoonstelling worden de werken uitgeleend aan lokale gemeentelijke instellingen om tentoongesteld te worden in (semi-)openbare ruimten.
Laatste wijziging van deze pagina: 4 maart 2009