Ingezonden persbericht

Zaterdag 7 maart in De Zevende Hemel op Radio 5

18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Journalist Asis Aynan neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Gaza: opbouw of afbraak?
Afgelopen week werd met gejuich gereageerd op de toezeggingen na de Gaza-top in Egypte. Maar liefst 4.5 miljard dollar werd door diverse regeringen en organisaties toegezegd voor de wederopbouw van de verwoeste Gaza-strook. Alleen: hoe komen geld en bouwmaterialen het gebied in als de grenzen dichtzitten en aan de regerende Hamas geen geld geschonken mag worden? Correspondente Esmeralda van Boon trok Gaza in nadat het 22 dagen durende, Israëlische offensief werd beëindigd. Zij analyseert de vraag in hoeverre de wederopbouw daadwerkelijk doorgang zal kunnen vinden.

Ontwikkelingen m / v
Stichting Yasmin lanceert een vrouwenacademie. Ze hoopt hiermee vrouwen van onder meer Marokkaanse, Turkse of Arabische herkomst meer kansen op economische onafhankelijkheid te bieden. Directrice Nermin Altintas strijdt al jaren tegen de mannelijke dominantie in de maatschappij. In het kader van de Internationale Vrouwendag op 8 maart, vertelt zij welke inhaalslag islamitische vrouwen én mannen nog moeten maken.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze­ n entertainment nieuws uit de islamitische wereld door.
Presentatie: Nuweira Youskine



Ingezonden persbericht