Ingezonden persbericht


Persbericht

Leeuwarden, 17 februari 2009

Met o.a. Richard Krajicek, Jort Kelder, Sara Kroos en Annemarie van Gaal

Stenden hogeschool trekt toppers aan
voor Open Dag op 7 maart

`Wereldgasten bij Stenden' is het thema van de Open Dag van Stenden hogeschool op zaterdag 7 maart 2009. Maar liefst negen wereldgasten, waaronder Richard Krajicek, Jort Kelder en Sara Kroos, komen naar de Open Dag om te vertellen over hun studietijd, hun carrière en natuurlijk de mogelijkheden die Stenden biedt. Van 10.00 uur tot 16.00 uur staan de deuren open op de Stenden-locaties in Leeuwarden, Emmen, Assen, Groningen en Meppel. Volop redenen dus voor studenten om te komen.

De Open Dag van Stenden is voor studenten een uitstekende gelegenheid om sfeer te proeven, het studieaanbod te bekijken en te ontdekken welke mogelijkheden er zijn. Dat zijn er nogal wat. Hierbij onderscheidt Stenden zich vooral vanwege haar internationale oriëntatie.

Met de komst van verschillende wereldgasten is het extra aantrekkelijk om op zaterdag 7 maart de Open Dag van Stenden hogeschool te bezoeken. Aanmelden is eenvoudig. Dat kan via de speciale Open Dag-site: www.stenden.com/wereldgasten.

De toppers zijn aanwezig op de verschillende locaties. Wereldgasten die naar Emmen gaan, zijn Richard Krajicek, Dennis Karpers en Adelinde Cornelissen. Wereldgasten in Leeuwarden: Jort Kelder, Sara Kroos, Annemarie van Gaal, Willem Reimers en Sebastiaan Labrie.

Leraar van het Jaar 2008
Ook is er een rol weggelegd voor voormalig Stenden-studente Miriam Stuut, die onlangs is verkozen tot Leraar van het Jaar 2008. Zij zal op 7 maart spreekbeurten geven op de Stenden-vestigingen in Meppel, Assen en Groningen.

Meer informatie over de Stenden Open Dag is te vinden op www.stenden.com/wereldgasten


1 van 2





Over Stenden
Aan Stenden hogeschool studeren circa 11.000 studenten en werken bijna 1000 medewerkers. Er zijn vestigingen in Leeuwarden (hoofdvestiging), Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Berlijn, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand) en Port Alfred (Zuid-Afrika) met ieder hun eigen opleidingenaanbod.

Het aanbod aan opleidingen bestaat uit 3 associate degrees, 21 bacheloropleidingen en 5 master opleidingen in de domeinen Service Management, Educatie, Zorg, Economie en Techniek. Opleidingen worden aangeboden in voltijd en deeltijd of in een combinatie van werken en leren.

Kenmerkend aan de opleidingen is dat de praktijk een belangrijk onderdeel vormt van de studie. Studenten maken al tijdens de opleiding kennis met het toekomstige werkveld en doen bijvoorbeeld werkervaring op bij één van de Stenden leerbedrijven.

Stenden heeft 11 lectoraten die mede door middel van toegepast onderzoek zorgdragen voor verbinding tussen opleidingen en werkveld. De hogeschool is sterk internationaal georiënteerd. Binnen deze internationale en interculturele omgeving speelt de persoonlijke benadering een belangrijke rol. Zo krijgt iedere student bij de start van een studie een studiecoach toegewezen.