Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 20 februari 2009

Schoon schip voor de vogels op Balgzand

Jaarlijkse opruimdag altijd groot succes!

Het is weer hard nodig: netten, piepschuim, flesjes, en nog veel meer liggen voor de kust van natuurgebied Balgzand. Helpt u dit jaar weer mee om schoon schip te maken voor de vogels? De rommel kan de vogels veel schade berokkenen; want ze kunnen verstrikt raken in netten of ze kunnen piepschuim opeten waardoor ze stikken. Maar het is natuurlijk ook geen fraai gezicht al die troep op een broedplaats. En dat na een reis van vele honderden of zelfs duizenden kilometers. Rond het Balgzand leven tienduizenden vogels om te eten en om te broeden. Het is een uitzonderlijk vogelrijk gebied.

Een halve of een hele dag helpen
Normaal is dit gebied niet toegankelijk; maar vandaag zetten wij de toegangspoort voor u open want iedereen kan helpen met opruimen. Groot of klein, sterk en slim is welkom op zaterdag 7 maart van 9.30 tot 16.00 uur. Een halve dag meewerken kan ook. Kom dan om 12.30 uur naar 't Kuitje. Landschap Noord-Holland zorgt voor transport vanaf 't Kuitje, eten en drinken en voor voldoende werkmateriaal

We verzamelen om 9.30 en om 12.30 uur bij Natuurinformatiecentrum Balgzand, 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Wij raden u aan laarzen en oude (regen)kleding te dragen. Aanmelden is zeer gewenst en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, telefoon 088-006 44 55. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Wilt u op het laatste moment meedoen, dan kan dat. Neem dan wel zelf uw eten en drinken mee.

De route: Volg vanaf de N9 langs het Noordhollandsch Kanaal de borden richting Industrieterrein Oostoever. Op het industrieterrein 2 km doorrijden en ongeveer 50 meter voor de Marinewerf rechtsaf. Aan het eind van het weggetje onder aan de dijk staat het centrum.