Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hooghalen, 20 februari 2009

KRO De Wandeling: Herinneringscentrum Kamp Westerbork

In samenwerking met de KRO organiseert het Herinneringscentrum Kamp Westerbork op zaterdag 7 maart een Stiltewandeling. Tijdens een sportieve en bezinnende wandeling wordt men uitgenodigd om, samen met honderden andere wandelaars, op zoek te gaan naar de stilte. Een beperkt gedeelte van de route wordt daadwerkelijk in stilte afgelegd.

Op vrijdag 13 maart 2009 om 17.10 uur op Nederland 2 (herhaling zondag 15 maart 09.35 uur Nederland 2) zendt het programma KRO De Wandeling opnames uit van de Stiltewandeling in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Er is een ontmoeting tussen een NSB-kind en een ondergedoken kind. In de stilte op het terrein van kamp Westerbork praten ze over de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad en hun verdriet. Samen kijken ze terug op hun jeugdervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog en bespreken thema's als schuld, schaamte en vergeving.

De tocht begint vanuit het Herinneringscentrum Kamp Westerbork waar u zich kunt aanmelden tussen 11.30 en 12.30 (15 km) en 12.30 en 13.30 uur (10 km) uur. Via het Melkwegpad of Bospad leidt de wandeling naar het kampterrein waar op meerdere plekken verhalen worden verteld door overlevenden. Aansluitend, van 15.30 tot 17.00 uur, vindt in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork een informeel programma plaats. Presentatie Hella van der Wijst, afgewisseld met mogelijkheid tot persoonlijke gesprekken.

Op 7 maart is de wandeltocht en het eindprogramma voor iedereen toegankelijk. Er kan worden gekozen voor twee wandeltochten, 10 en 15 kilometer. U kunt zich vooraf inschrijven bij de KRO, via KRO servicelijn: 0900-1304 (¤ 0,10 p.m.). Vriendenn van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork betalen slechts ¤ 5,00 voor deelname. Meer informatie www.dewandeling.kro.nl.



Ingezonden persbericht