Ingezonden persbericht


-----------------------
24 februari 2009

Nieuw Land toont inrichtingsvoorstellen Markermeer en IJmeer

Lelystad - Op 7 maart opent de heer A. Greiner, voorzitter Stuurgroep TMIJ en gedeputeerde van Provincie Flevoland, in Nieuw Land een SAMM-expositie. Hierin zijn 24, door deskundigen becommentarieerde, inrichtingsvoorstellen voor het Markermeer en het IJmeer te bezichtigen. De voorstellen zijn onderwerp voor openbare discussie en oordeelsvorming over de inrichting van het gebied.

SAMM is Samenwerking Markermeer, een samenwerkingsverband van Stichting Verantwoord Beheer IJsselmeer, Vereniging Vrienden van de Markerwaard, de Kamers van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland, de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland en Genootschap Flevo. SAMM is opgericht met het doel bestuurlijke beslissingsprocedures over de inrichting van het Markermeer via openbare bijeenkomsten te begeleiden.

De Toekomstagenda Markermeer en IJmeer (TMIJ), is één van de projecten uit het Urgentie Programma Randstad, die het kabinet in de zomer van 2007 heeft gelanceerd. Een daartoe ingestelde Stuurgroep TMIJ heeft in dat kader in april 2008 een Ontwikkelingsperspectief Markermeer en IJmeer gepubliceerd. Deze stuurgroep heeft vervolgens aan SAMM verzocht om een inventarisatie te verrichten van in de samenleving aanwezige inrichtingsvoorstellen voor deze beide meren. Daarbij is afgesproken dat deze voorstellen door een onafhankelijke commissie van deskundigen worden beoordeeld. Vervolgens worden de voorstellen geëxposeerd en via publieksbijeenkomsten tot onderwerp gemaakt van openbare discussie en oordeelsvorming.

Op 1 december 2008 zijn 24 inrichtingsvoorstellen ontvangen. Deze zijn door de onafhankelijke Commissie van Deskundigen, onder voorzitterschap van prof. ir. D. F. Sijmons beoordeeld en van commentaar voorzien. Deze inrichtingsvoorstellen vormen de inhoud van de SAMM expositie en kunt u vanaf 8 maart tot en met 7 juni 2009 bezichtigen in Nieuw Land.

Kijk voor informatie over Nieuw Land en onze openingstijden op onze website: www.nieuwlanderfgoed.nl.