Ingezonden persbericht


Persbericht

/// onder embargo tot zaterdag 7 maart 2009 ///

LANGDURIG WERKLOOS ECHTPAAR WORDT ONDERNEMER

Tilburg, 7 maart 2009. Vandaag wordt in Tilburg Mango's Traiteur & Iberische Amerikaanse Delicatessen geopend. De delicatessenwinkel is een initiatief van het echtpaar José en Ibelice Pinto Hurtado. José en Ibelice zijn beiden langdurig werkloos en proberen via dit traiteurbedrijf een eigen inkomen te verwerven. Door de kredietcrisis leek alle hoop verloren. Maatschappelijk investeerder Start Foundation gaf het echtpaar het laatste duwtje in de rug met een borgstelling van ¤ 7.200,-.

Tien jaar geleden kwam de familie Pinto Hurtado naar Nederland. Na een moeilijke periode zonder inkomen heeft het echtpaar weer hoop voor de toekomst. Ze hebben hun passie voor koken en het Zuid-Amerikaanse eten in het bijzonder gebruikt om hun eigen traiteurbedrijf op te zetten. Mango's verkoopt culinaire afhaalspecialiteiten als verse pasta, antipasti en traditionele gerechten uit Venezuela, maar ook kookboeken en Zuid-Amerikaans handwerk.

Mango's wordt officieel geopend door Jan Hamming, wethouder Ruimtelijke Ordening, Wonen, Integratie en Sport bij de gemeente Tilburg. Hamming: 'De gemeente Tilburg juicht het initiatief van de familie Pinto Hurtado van harte toe. Wij zien het graag als mensen zelf het heft in eigen handen nemen om hun leven een positieve draai te geven.'

Start Foundation ondersteunt en initieert vernieuwende experimenten en ondernemingen in Nederland die er voor zorgen dat mensen met minder kansen ook aan het werk komen. Jaarlijks investeert Start Foundation ongeveer vier miljoen euro in Nederland. Eerder investeerde zij in onder andere restaurant Blend in Tilburg, Jamie Oliver's Fifteen in Amsterdam en de Verbinding in Groningen, een fabriek waar uitsluitend doven werken. In het bestuur zitten onder meer oud-premier Wim Kok en oud CNV voorzitter Anton Westerlaken.

/// Einde persbericht ///

Noot voor de redactie: