Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 6 maart 2009

[pic]



                         Embargo

- Niet publiceren voor zaterdag 7 maart , 22.00 uur -


                            Persbericht


Uitreiking Koninklijke Onderscheiding


Zaterdag 7 maart wordt er ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Alliance Française afdeling Ommen een concert gegeven door Philippe Elan op Kasteel Eerde in Ommen. Voorafgaande aan dit concert zal burgemeester Peter Snijders een koninklijke onderscheiding uitreiken aan de heer S.L.W. Van Eeten. De heer Van Eeten is oprichter, en sinds 1980 voorzitter van de Alliance Française afdeling Ommen en omstreken.

Locatie: Kasteel Eerde,  Kasteellaan 1 · 7731 PJ Ommen
Tijdstip: 20.15 uur



   1. De heer Simon Leendert Wilhelmus van Eeten (21-05-1942), wonende aan de Ten Utlodreef 20, 7921 HP in Zuidwolde, wordt lid in de Orde van Oranje Nassau;


      Activiteiten

      1968 - heden  Medeoprichter en vanaf 1980 voorzitter van de afdeling Ommen en omstreken van de Alliance Française. De vereniging telt circa zestig leden en organiseert regelmatig culturele activiteiten. De heer Van Eeten was voorheen onder meer cursuscoördinator. Hij werkte mee aan een regionale samenwerking van een aantal afdelingen in Oost Nederland. Hij stimuleert het ontwikkelen van nieuwe korte lesmethodes. Sinds 1987 is de heer Van Eeten voorzitter van de Regio Oost (la Région Est) van de Algemene Raad van de federatie van de Alliance Française. Sinds 2001 is hij lid van het landelijke bestuur en belast met de portefeuille communicatie. Daarnaast is hij belast met de portefeuille opleidingszaken en houdt hij in dit verband contact met afgevaardigden van de Alliance Française in Parijs.

      1991 - heden  Medeoprichter en vrijwilliger bij het educatief centrum Vecht Regge, een centrum dat beoogt de culturele en natuurhistorische waarden van Ommen en omgeving voor scholieren en toeristen beleefbaar te maken. De heer Van Eeten organiseert hiertoe veel excursies en levert een bijdrage aan het publiceren van diverse brochures en wandelboekjes. Zo heeft hij bijvoorbeeld een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het boekje "Het Breeze pad".

      2000 - heden  Auteur van het boekje "Krishnamurti in Ommen" en mede auteur van "Dit is Ommen".

      2000 - heden  Jurylid van de poëziewedstrijd die jaarlijks in de bibliotheek van Ommen wordt gehouden.

///////////////////////////////




Gemeente De Wolden