Gemeente Franekeradeel


Bekendmaking van de aanvraagperiode voor aanvragen uit het Sangers van den Biezenbosfonds

Wat is het Sangers van den Biezenbosfonds?
In 1969 heeft de gemeente Franekeradeel een legaat onder de naam Sangers van den Biezenbos aanvaard. Dit legaat is bij testament van mevrouw H.W. van den Biezenbos (weduwe van de heer T. Sangers) geschonken aan de gemeente. Met het aanvaarden van het legaat beschikt de gemeente over een uniek fonds voor culturele doeleinden.

Wat is de doelstelling van het fonds

* Een bijdrage uit het fonds kan worden verleend voor de organisatie en uitvoering van culturele activiteiten met een eenmalig karakter die plaats vinden in de gemeente Franekeradeel.
* Bij het toekennen van bijdragen wordt de voorkeur gegeven aan culturele activiteiten waarbij de actieve deelname of participatie van de inwoners van de gemeente een belangrijk element vormt. Niet tot het doel van het fonds behoren:

* Activiteiten die naar het doel van het fondsbeheerder behoren tot reguliere takenpakket van een instelling of groepering. Daaronder vallen ook de activiteiten die strikt genomen behoren tot jubileumvieringen.
* De realisatie en uitgave van boekwerken waarbij het karakter in hoofdzaak ligt bij de geschiedschrijving van de eigen instelling
* Activiteiten die niet gericht zijn op de gemeente of niet aanwijsbaar ten goede komen aan de inwoners van de gemeente. Hoe moet de aanvraag eruit zien?
Een aanvraag voor een bijdrage bestaat uit:

* Een beschrijving van de activiteit waarvoor de bijdrage wordt gevraagd.
* Een begroting van de activiteit waarin duidelijk wordt aangegeven hoe de kosten van de activiteit gedekt worden en waarin duidelijk het financiële tekort waarvoor een bijdrage wordt gevraagd is aangegeven. Een aanvrager komt niet voor een bijdrage in aanmerking als:
* Uit de aanvraag blijkt dat de bijdrage niet of in onvoldoende mate besteed zal worden voor het doel waarvoor de bijdrage beschikbaar wordt gesteld.
* De aanvrager doeleinden beoogt of activiteiten zal ontplooien die in strijd zijn met de wet, het algemeen belang of de openbare orde.
* Indien voor de betreffende activiteit al een aanvraag voor een bijdrage uit het fonds is ingediend. Wat is de bijdrage uit het fonds?
Een toekenning uit het fonds bedraagt maximaal het in de aanvraag opgenomen tekort met een maximum van ¤ 750,-. Op grond van het totaal aantal in een jaar ingediende aanvragen kan de fondsbeheerder besluiten de maximale bijdrage naar rato te verlagen.

Waar en wanneer kunt u een aanvraag indienen?
Een aanvraag voor een bijdrage uit het fonds moet ingediend worden bij het college van B&W van de gemeente Franekeradeel. Dit kan alleen in de periode van 26 februari tot en met 12 april 2009. Aanvragen die het college van B&W na 12 april 2009 ontvangt, zullen niet in behandeling worden genomen.

Informatie
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met mevrouw J.E. van der Lei, afdeling BOSZ, rechtstreeks telefoonnummer 0517-380342 of e-mail j.vanderlei@franekeradeel.nl