Nederlands fotomuseum


Museumnacht 2009 Nederlands Fotomuseum

RE:act in Las Palmas

7-03-2009 - 7-03-2009
20:00 tot 02:00 uur

Op zaterdagavond 7 maart start de Rotterdamse Museumnacht. In Las Palmas kun je deze nacht terecht om te schrijven, te acteren, een college kijken te volgen, tentoonstellingen te bekijken en verhalen, poëzie en muziek te luisteren. Met medewerking van Quirien van Haelen, Colonel Red, Hans Aarsman, Ernest van der Kwast en directeur Valbaars.

Real Life fotosoap - 20 tot 02 uur
De doodgewaande halfbroer van directeur Valbaars duikt op als suppoost in het museum. Hoofdconservator Alberto Rossi gaat wel erg vaak naar het depot. En wat is het geheim van rondleidster Katja? Schrijf mee of schitter als ster in de 'stomme' fotosoap Why Not: Herrie in het museum en bepaal het lot van directeur Valbaars, conservator Rossi, rondleidster Katja en andere personages. De fotosoap is life te volgen in de entreehal van Las Palmas.

Ik zie ik zie 21.30 tot 22 uur
Speciaal om 21.30 uur presenteert Hans Aarsman De Collectie Aarsman#2 de tentoonstelling naar aanleiding van zijn nieuwe boek Ik zie ik zie. Al jaren schrijft Aarsman columns voor de Volkskrant, waarin hij op zoek gaat naar het verhaal dat achter de eerste indruk schuilt. Zien we iets over het hoofd? Leer in het college kijken dat hij geeft.

Speakerscorner met literatuur en muziek 21.30 tot 00.00 uur (ieder half uur) Op de Rotterdamfoto's met echte Rotterdammers in de tentoonstelling WHY NOT van fotograaf Otto Snoek herken je altijd wel iets of iemand. Stuk voor stuk foto's die uitnodigen tot verhalen vertellen. En dat gebeurt deze nacht dan ook: dichter Quirien van Haelen draagt zijn WHY NOT gedichten voor en Colonel Red brengt met zijn urban soul de foto's tot leven. Maar vertel ook jouw eigen verhaal bij de WHY NOT foto's en doe mee aan de verhalenwedstrijd. Last van een writersblock? Laat je inspireren door het verhaal dat Ernest van der Kwast speciaal voor deze gelegenheid schreef.

en verder te zien/beleven

- De magie van de fotografie komt tot leven in de tentoonstelling Alles is IJdelheid. Daguerreotypieën uit Nederlands bezit. Kwestbaar en zelden te zien.
- De tentoonstelling Ik zie ik zie De Collectie Aarsman
- Loading Ready Run van Geert Mul en Maurer United Architects een digitale fotocollage-installatie waar iedereen zijn of haar eigen foto's kan opladen
- Dansen en sjansen in de SKVR-BeeldFabriek

(c) Rinie Bleeker

tarieven
Voor toegang tot het museum gelden de normale tarieven. Op vertoon van een uitnodiging of met een passe-partout voor de Museumnacht 2009 hoeft u uiteraard niet te betalen voor uw bezoek. De passe-partout geeft met museumnacht toegang tot alle musea en is inclusief onbeperkt vervoer Museumnachtbus en Museumnachtboot. De boot stopt bij halte Wilhelminapier.

prijzen passe-partout
Voorverkoop ¤ 12
Normaal tarief ¤ 10
CJP ¤ 10 VPRO
Backstage pas ¤ 7,50

Op de avond zelf zijn beperkt passe-partouts verkrijgbaar voor ¤ 15 en voor ¤ 13 voor CJP-houders.

verkrijgbaarheid passe-partout
Passe-partouts zijn verkrijgbaar bij het Nederlands Fotomuseum, andere deelnemende musea, Rotterdams Uitburo, VVV Rotterdam Store.

Museumnacht 2009