Internationale Vierdaagse Nijmegen



Media Persberichten

Persbericht 2009.06, 7 maart 2009

Na eerste inschrijfperiode al 28.000 inschrijvingen

Belangstelling Vierdaagse blijft onverminderd groot

Voor de 93ste Vierdaagse hebben al 27.997 wandelaars ingeschreven. En met deze 27.997 inschrijvingen is de helft van de inschrijflimiet ruimschoots bereikt. De belangstelling voor het grootste meerdaagse wandelevenent ter wereld blijft daarmee onverminderd groot. Voor de tweede inschrijfperiode zijn nog 17.003 startbewijzen beschikbaar.

ViaVierdaagse

Voor ViaVierdaagse, het door wandelsportbond KNBLO-NL en Stichting DE 4DAAGSE gelanceerde trainings- en voorbereidingsproject voor Vierdaagsedebutanten, schreven zich tot nu 1.367 deelnemers in. De inschrijving voor ViaVierdaagse blijft geopend tot maximaal 1.500 inschijvingen of tot uiterlijk 1 april.

Loten

Inschrijfperiode 1 voor de Vierdaagse werd van vrijdag op zaterdag om middernacht gesloten. Iedereen die in deze periode mocht inschrijven, is ook gegarandeerd van een startbewijs. Inschrijfperiode 2 begint op maandag 9 maart en sluit op donderdag 9 april, middernacht. Deze periode is voor iedereen die niet voldoet aan de voorwaarden om in periode 1 te kunnen inschrijven.
Als na 9 april de inschrijflimiet van 45.000 nog niet is gehaald, blijft de inschrijving open tot die limiet wel is bereikt of tot uiterlijk 29 mei. Schrijven er meer wandelaars in, dan wordt er na 9 april geloot onder alleen de deelnemers die voor de allereerste keer aan de wandelprestatietocht willen meedoen.

www.4daagse.nl

De doelstelling van het Vierdaagsebestuur om de inschrijving nog meer via internet te laten verlopen, is ook gehaald. Om internetgebruik te stimuleren werd de officiële website van de Vierdaagse (www.4daagse.nl) gemoderniseerd en kregen de deelnemers uit 2008 niet meer automatisch een inschrijfformulier thuisgestuurd. Zij ontvingen de inschrijfinformatie per elektronische post. Bijna 95% van de inschrijvingen tot nu toe verliep via internet.