Fortis Bank

Persbericht
Brussel, 7 maart 2009

Fortis Bank verwelkomt nieuwe deal met BNP Paribas

Fortis Bank erkent de inspanningen van BNP Paribas, de Belgische regering en Fortis holding om te komen tot een nieuwe deal, waarin BNP Paribas wordt bekrachtigd1 als toekomstige meerderheidsaandeelhouder van Fortis Bank, naast de Belgische Staat2, en de Luxemburgse Staat via onze dochteronderneming BGL.

`We verwelkomen de nieuwe deal met BNP Paribas,' verklaart Filip Dierckx, CEO van Fortis Bank. `Door verder te gaan met BNP Paribas kunnen wij ­ de bank en haar enorm gemotiveerde medewerkers ­ een toekomst opbouwen in een echte Europese financiële instelling. Dit zal ook onze klanten ten goede komen. De Raad van Bestuur die haar verantwoordelijkheid neemt voor de miljoenen klanten, de 38.000 medewerkers en de aandeelhouders, is zich al sinds oktober vorig jaar op deze beslissing aan het voorbereiden. Als deze deal eenmaal is goedgekeurd, zal de bank klaarstaan met integratie-initiatieven en tegelijkertijd een naadloze dienstverlening garanderen voor onze klanten.'

Via deze transactie versterkt BNP Paribas haar positie als geïntegreerde bank in Europa met nieuwe `franchises' van hoge kwaliteit en twee nieuwe thuismarkten. In Retail Banking wordt de financiële groep de belangrijkste depositobank binnen de eurozone. BNP Paribas komt ook in de top vijf voor vermogensbeheer en wordt de toonaangevende private bank van de eurozone.

Perscontacten:
Brussel: +32 (0)2 565 35 84

Fortis Bank biedt een totaalpakket van bankdiensten aan particuliere, zakelijke en institutionele klanten via haar eigen kanalen en via andere partners. De bank is sterk aanwezig op de Europese markt voor retail banking, waar ze gebruik maakt van verschillende distributiekanalen. Ze biedt financiële diensten aan bedrijven, institutionele klanten en vermogende particulieren en heeft geïntegreerde oplossingen voor ondernemers en ondernemingen. Fortis Bank telt 38.000 medewerkers.


1 In afwachting van de definitieve goedkeuring en afronding van de contracten. 2 0,07% is in handen van individuele aandeelhouders.