Partij voor de Vrijheid (PVV)

Hinderen van hulpverleners door allochtone jeugd - Kamervragen zaterdag 07 maart 2009

Vragen van de leden De Roon, Brinkman en Fritsma (allen PVV) aan de minister van Justitie en aan de minister van BZK over het opnieuw hinderen van hulpverleners door allochtone jeugd:


1.
Kent u het bericht "Laat ze met rust, m'n huis staat in brand" (1) ?


2.
Klopt het dat de jongeren die de brandweer met stenen bekogelden toen die bezig was een megabrand te blussen, allochtone jongeren waren? Zo ja, wat is de herkomst van deze allochtone jongeren? (graag een volledige opgave).


3.
Worden deze jongeren strafrechtelijk vervolgd? Zo ja, op grond van welke strafbare feiten? Zo neen, waarom niet? (ook hier: graag een volledige opgave).


4.
Waarom is deze groep niet op heterdaad aangehouden en door middel van snelrecht aangepakt?


5.
Bent u het met ons eens, dat door dit zoveelste incident waarbij omstanders onbelemmerd hulpverleners hebben kunnen belagen, het gezag van de overheid tot een onaanvaardbaar laag peil is gekelderd?


6.
Begrijpt u dat gewone burgers dit spuugzat zijn? Waarom laat u Nederland verworden tot een vrijstaat voor straattuig? Krijgen we nog een keer ferme actie van u te zien tegen deze wantoestanden of blijft het bij ambtelijk geneuzel? Wat gaat u doen om deze tsunami van proleten te keren?

(1) Telegraaf - Laat ze met rust, mijn huis staat in brand