Gemeente Haarlemmermeer


Herdenking 7 maart


07 maart 2009

Op woensdag 25 februari jl. werd Nederland opgeschrikt door een afschuwelijk vliegtuigongeluk bij de Polderbaan van Schiphol. Negen mensen kwamen hierbij om het leven. Veel anderen zijn gewond geraakt. Zaterdag 7 maart was een herdenkingsbijeenkomst met en voor de slachtoffers van het ongeluk met het toestel van vlucht TK 1951

Hierbij waren ook een aantal vertegenwoordigers aanwezig van het kabinet, de gemeente Haarlemmermeer, Schiphol Group, Turkish Airlines en de hulpverlenende diensten en een aantal andere belangengroepen.

De bijeenkomst had een besloten karakter. De nabestaanden, slachtoffers, direct betrokken hulpverleners en direct betrokken burgers konden zaterdag in rust herdenken wat zij op die fatale datum hadden meegemaakt. De beslotenheid van de bijeenkomst met ongeveer 750 mensen is mede ingegeven uit respect voor de overledenen.

Tijdens de bijeenkomst spraken de Turkse ambassadeur, de heer mr Z.E.S Alpar, de heer M. Gallagher, plaatsvervangend Amerikaanse ambassadeur, chargé d'affairs a.i van de Verenigde Staten van Amerika, de Minister van Binnenlandse Zaken, mevrouw dr. G. ter Horst en de burgemeester van Haarlemmermeer. Een aantal bijdragen vindt u hier. De speech van de minister is eveneens vertaald in zowel het Turks als het Engels.

Zie het origineel