Worldtrophy Latin Dancing

25/02/2009 19:16

Stichting Holland Dance Promotions

WORLD TROPHY LATIN AMERICAN 2009.

Dansen als sport populair !

Dansen staat op dit moment enorm in de belangstelling, mede door het immens populaire RTL4 TV programma Dancing with the Stars. De dansscholen krijgen wekelijks vele duizenden bezoekers over de vloer.

Ook dit jaar worden weer tal van regionale en landelijke wedstrijden georganiseerd.

Ten opzichte van de ons omringende landen telt Nederland het hoogste percentage dansers, gemeten naar de bevolking en dansschool-dichtheid.

Internationaal draait ons land prima mee.

Zaterdag 7 maart 2009 vindt de inmiddels wereldbekende World Trophy Latin American plaats.

Het is een Internationaal danssport evenement waarvoor de Nederlandse Algemene Danssport Bond NADB, aangesloten bij het NOC NSF, 10 paren uit 9 landen heeft uitgenodigd.

De World Trophy Latin American is een danssport gebeuren dat in 1982 als World CUP van start ging. Dutch Dance Events tekent voor de organisatie van het evenement.

De World Trophy 2009 wordt door RTL TV uitgezonden.

Aan de 2009 editie wordt deelgenomen door paren uit Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Slovenië, USA, Zd.Afrika en Nederland.

Nederland zelf vaardigt 2 dansparen af.

"Met Nederland wordt zeker internationaal rekening gehouden, we behoren tot een van de grootste danslanden van de wereld. De enorme belangstelling voor het dansen is verheugend

Vooral de leeftijdsgroep 25-45 jaar en de 55+ ers is een grote doelgroep binnen de dansscholen."

Dit zegt een enthousiaste David Simon, alg.secretaris van de Nederlandse Vereniging van Dansleraren NVD.

Een verklaring voor deze positieve ontwikkeling is volgens voorzitter Cor van der Stroet, het feit dat men uitgaan op niveau weer leuk en gezellig vindt.

"de romantiek in deze barre tijden keert weer terug"zo zegt hij "en de TV uitzendingen van Dancing with the Stars en DansDuel hebben er zeker toe bijgedragen dat dansen weer zo populair is".

De World Trophy is een avond uitgaan in stijl. Topsport gecombineerd met een diner dansant.

Voor verdere informatie;

Organisatiesecretariaat; 020-6478333 of 06-55804021

website; www.dutchdanceevents.com

e-mail; simondde@xs4all.nl

WORLD TROPHY LATIN AMERICAN 2009.

Nederland's super danssport evenement in Scheveningen's Kurhaus

Het deelnemersveld voor de Siebrand World Trophy Latin American 2009, zaterdag 7 maart in het Scheveningse Kurhaus is bekend.

Maar liefst 10 zullen deelnemen aan deze 28e editie van de World Trophy Latin American.

Voor het eerst zullen dansers uit Frankrijk en Zd.Afrika deelnemen. Het geeft aan hoe de dansport zich wereldwijd heeft doorgezet. Naast deze 2 landen komen er paren uit Duitsland, Denemarken, Italië, Oostenrijk, Slovenië, USA en Nederland.

Dutch Dance Events tekent wederom voor de organisatie van het evenement dat, onder auspiciën van de Nederlandse Algemene Danssport Bond NADB, aangesloten bij het NOC NSF, andermaal door RTL TV zal worden uitgezonden.

5 Internationale juryleden gaan de paren beoordelen over 5 dansen; Samba, Chachacha, Rumba, Paso Doble en Jive.

Het Kurhaus zal weer een schitterend sportief en kleurrijk danssport gebeuren te zien geven.

De danssport in Nederland mag zich in een enorme populariteit verheugen.

Wekelijks bewegen vele duizenden zich op de dansvloer.

Voor liefhebbers van een avondje uit op niveau bestaat de mogelijkheid dit evenement tijdens een Diner Dansant bij te wonen.

2 dansorkesten en diverse shows zullen het programma completeren.

Dansend de lente in !

World Trophy Latin American dancing 2009.

"Wij zijn bijzonder gelukkig dat ook dit jaar een sponsor optreedt bij de editie 2009 van de World Trophy Latin American dancing.

Hiermee is weer een groot internationaal danssport evenement in Nederland gewaarborgd.

Het is altijd een goede zaak als een sponsor wil inspringen bij een dergelijk groots sportgebeuren. De World Trophy Latin American is een unieke danswedstrijd die in 1982 als World Cup begon." Dit zeggen een glunderende Cor v.d.Stroet en David Simon tijdens de perspresentatie van de plannen 2009.

"Dansen is dan officieel als sport erkend, in Nederland door het NOC NSF en internationaal door het IOC, maar er zijn nog maar weinig sponsoren in deze attractieve sport, die inmiddels al sinds 1997 op de TV wordt gebracht"

David Simon sprak deze woorden op de persconferentie ter introductie van de Siebrand World Trophy Latin American 2009 die op zaterdag 7 maart voor de 28e keer in het schitterende Steigenberger Kurhaus in Scheveningen plaats zal vinden, onder auspiciën van de officiële Nederlandse Algemene Danssport Bond NADB.

10 paren uit 9 landen zullen gaan deelnemen.

De World Trophy Latin American is het grootste jaarlijks terugkerende internationale danssport evenement in Nederland, waarvoor paren uit de hele wereld worden uitgenodigd.

Nu al is bekend dat Denemarken, Duitsland, Frankrijk Italië,Oostenrijk, Slovenië, Zd.Afrika, USA en Nederland hun kampioenen af vaardigen.

Nederland mag als uitnodigend land deelnemen met 2 paren

Opnieuw is er voor het Kurhaus gekozen omdat het hotel volgens v.d.Stroet "dezelfde stijl en gratie bezit, die het dansen ook kenmerkt."

Op een vraag van een van de aanwezige journalisten wat het verschil is tussen een World Trophy en het WK antwoordt David Simon desgevraagd;

"De International Dance Sport Federation IDSF is het overkoepelende orgaan, waarbij meer dan 80 landen zijn aangesloten.

Bij een WK mag alleen worden deelgenomen door de nrs. 1 en 2 van een land, terwijl alle lidstaten moeten worden uitgenodigd.

Aan de World Trophy kunnen in principe ook paren uitgenodigd worden als ze in hun land bv. 3e staan. Verder mogen we als organisatie een keus maken uit de lidstaten en dat beperken tot 9 landen"

De World Trophy Latin American is wederom toegankelijk voor publiek en het Kurhaus heeft speciale arrangementen samengesteld, zowel als avond- maar ook als weekendarrangement.

RTL TV zal de World Trophy Latin American opnemen en op een nog nader bekend te maken tijdstip, uitzenden.





http://www.dutchdanceevents.com