Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Coverbands veroveren Paradiso in 'The Clash of the Cover Bands' De 16 beste coverbands van Nederland schitteren in 'The only road to Paradiso'

20 februari 2009 - Zaterdag 7 maart a.s. staat Paradiso voor het 5e jaar op rij in het teken van de Landelijke Halve Finales van de grootste bandcompetitie van Nederland 'Dommelsch Clash of the Cover Bands 2008/2009, The only road to Paradiso'. De 16 beste coverbands van Nederland, de regionale winnaars, mogen nu hun sterk ontwikkelde talenten laten zien en horen in dé poptempel van Nederland en strijden hiermee om een felbegeerde plaats in de Landelijk Finale. Na een jaar van hard werken en gedegen coaching is de droom van al deze top-muzikanten uitgekomen. Het podium van Paradiso is op deze dag van hen. De presentatie in Paradiso is in handen van 3fm-coryfeeën Giel Beelen en Gerard Ekdom en dit doen ze natuurlijk weer op geheel eigen wijze.

Initiatiefnemer, organisator en producer John Van den Borne kijkt terug op vijf jaar The Clash of the Cover Bands: 'De ideologie waarmee we vijf jaar geleden zijn begonnen, hebben we verwezenlijkt: met The Clash of the Cover Bands bieden we talent o.a. de beste en meest toonaangevende podia van Nederland om gehoord en gezien te worden. In het coverbandcircuit schuilt enorm veel talent, maar de bands verkeerden vaak in de anonimiteit. Met The Clash of the Cover Bands hebben we die anonimiteit definitief doorbroken. We merken dat de belangstelling voor The Clash of the Cover Bands steeds groter wordt. Dit seizoen hebben al ruim 65.000 bezoekers de voorronden bezocht. De bands hebben het hele jaar in de regionale voorrondes toegewerkt naar dit unieke moment om als coverband te schitteren op het voor muzikanten heilige podium van Paradiso. Dit is alleen gegund aan de beste muzikanten van de verschillende regio's. De bands die dit stadium hebben bereikt weten zowel technisch als visueel een zeer boeiend en interactief optreden neer te zetten, dat vaak bol staat van de verrassende invalshoeken. Zoals elk jaar wordt van de optredens ook nu weer de jaarlijkse, inmiddels gerenommeerde, compilatie-DVD 'LIVE ON STAGE in PARADISO' gemaakt die we tijdens de Landelijke Finale op zaterdag 11 april a.s. in 013 Tilburg zullen presenteren en daarna in de betere platenzaken te koop zal zijn.'

De 16 bands die deze Landelijke Halve Finales hebben bereikt, treden zaterdag 7 maart a.s. in twee etappes op. Zowel een vakjury, bestaande uit vertegenwoordigers van platenmaatschappijen, programmeurs, vakdocenten, vakmedia en een aantal bekende namen uit de muziekwereld, als ook het publiek zelf bepaalt welke 8 coverbands uiteindelijk doorgaan naar de Landelijke Finale in Poppodium 013 in Tilburg op zaterdag 11 april a.s.

Programma (in willekeurige volgorde):

1e Landelijke Halve Finale, aanvang 12.00 uur - 18.00 uur:
- Diezl: 6-mans Pop, Rock coverband uit Almelo (publiekswinnaar Overijssel/Drenthe)
- Groove Department: 9-mans Top-100 coverband uit Groningen (vakjury-winnaar Friesland/Groningen)
- Lukazz: 4-mans Rock coverband uit Weert (vakjury-winnaar Limburg)
- Mickey's: 5-mans Rock coverband uit Brielle (vakjury-winnaar Zuid-Holland/Zeeland)
- Shinbone: 4-mans Rock coverband uit Haarlem (vakjury-winnaar Noord-Holland/Utrecht/Flevoland)
- STASH: 4-mans Rock coverband uit Oss (vakjury-winnaar Noord-Brabant)
- The Lowlanders: 8-mans Country, Rock coverband uit Nijmegen (publiekswinnaar Gelderland)
- The StringKings: 4-mans Pop, Rock coverband uit Nijmegen (vakjury-winnaar Gelderland)


2e Landelijke Halve Finale, aanvang 19.00 uur - 00.30 uur:
- BrooT: 8-mans Herman Brood tribute uit Roosendaal (publiekswinnaar Noord-Brabant)
- Cover The Cargo: 6-mans Pop, Rock coverband uit Zoetermeer (publiekswinnaar Zuid-Holland/Zeeland)
- Frihals: 6-mans Pop, Rock coverband uit Leeuwarden (publiekswinnaar Friesland/Groningen)
- In the Name of: 4-mans U2 tribute uit Barendrecht (Runner-Up Zuid-Holland/Zeeland)
- Lock Nine: 5-mans Pop, Rock coverband uit Lierop (Runner-Up Noord-Brabant)
- Mrs. Djizz: 7-mans Soul, Funk, Pop, Rock coverband uit Almelo (vakjury-winnaar Overijssel/Drenthe)
- PitchLight: 14-mans Soul, Pop, Rock coverband uit Grevenbicht (publiekswinnaar Limburg)
- Polonium210: 4-mans Pop, Rock coverband uit Amsterdam (publiekswinnaar Noord-Holland/Utrecht/Flevoland)

Entrée Paradiso (per Halve Finale): ¤ 17,50 (incl. daglidmaatschap Paradiso) via TicketService en www.theclashofthecoverbands.com.

Landelijke Finale op zaterdag 11 april a.s. in Poppodium 013 in Tilburg De 8 bands die in Paradiso als winnaars naar voren komen, wacht op zaterdag 11 april a.s. een zinderende Grand Finale in Poppodium 013 in Tilburg. Hier beslist de vakjury welke band de The Clash of the Cover Bands Award 2008/2009 ontvangt en het publiek kiest de winnaar van de The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2008/2009. Ook worden daar de Individuele Awards uitgereikt voor de Beste Vocalist(e), Beste Gitarist, Beste Bassist, Beste Drummer en Beste Toetsenist. Ook het feit dat we 5 jaar bestaan, zal tijdens de Landelijke Finale uitbundig worden gevierd.

Springplank
Dat 'The Clash of the Cover Bands' voor de deelnemende bands een springplank naar de landelijke doorbraak kan zijn, blijkt wel uit het succes van o.a. Present Danger. Deze Brabantse band heeft in het afgelopen seizoen de publieksprijs gewonnen en bestormt momenteel de nationale hitlijsten met hun single 'Dark Visions'. "Het is geweldig om dankzij 'The Clash' in de Mega-Top 100 te staan", aldus zanger Thijs de Jong van Present Danger. "Tijdens The Clash, maar ook daarna hebben we professionele ondersteuning gehad van de organisatie, waardoor we nu niet alleen een single hebben kunnen uitbrengen, maar ook een videoclip hebben gemaakt. De aanvragen voor de optredens stromen momenteel binnen. Echt super!!!" Ook Big Shampoo & The Hairstlyers uit Roosendaal, winnaar van 'The Clash of the Cover Bands Award 2007/2008' staat met haar single 'Walk This Way' in de Mega Top-100. De winnaar van 'The Clash of the Cover Bands 2007/2008' Rattlesnake Shake uit Oss staat inmiddels met haar nieuwe single 'It's Like That' als tweede hit in de Mega Top-100.

De voorrondes van 'The Clash of the Cover Bands 2009/2010' zijn al in volle gang. Coverbands kunnen zich inschrijven tot 1 april a.s. via www.theclashofthecoverbands.com.

----------
Voor meer informatie en persfoto's kunt u contact opnemen met de initiatiefnemer en organisator van 'The Clash of the Cover Bands' John Van den Borne. Hij is bereikbaar via info@theclashofthecoverbands.com of 06-53946173.

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom om de Landelijke Halve Finales bij te wonen. Aanmelden kan door naam van medium, redacteur(s) en contactgegevens te mailen naar info@theclashofthecoverbands.com, u ontvangt dan nadere informatie.