ProRail

Persbericht

27-02-2009

Grootschalig onderhoud spoor Heerlen

In januari is spoorbeheerder ProRail gestart met grootschalige onderhoudswerkzaamheden aan het spoor in Limburg. Het onderhoud is nodig omdat verschillende materialen aan het einde van hun levensduur zijn. In het eerste kwartaal van 2009 wordt ook gewerkt in de gemeente Heerlen. In het hele weekeind van 7 maart is er vanwege het onderhoud geen treinverkeer tussen Heerlen en Nuth en vice versa. Na het groot onderhoud ligt het spoor er weer optimaal bij.

Het grootste deel van de werkzaamheden vindt geclusterd âs nachts en in de weekenden plaats. Er zijn enkele treinvrije periodes nodig zodat er dag en nacht doorgewerkt kan worden.
Tussen Heerlen en Nuth rijden geen treinen van: vrijdag 6 maart 23.30 uur tot en met maandag 9 maart 05.00 uur;
NS zorgt voor vervangend busvervoer. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Reizigers kunnen voor meer informatie terecht op teletekstpagina 754 of www.ns.nl of bellen met 0900-9292 (⬠0,70 per minuut).

Informatie werkzaamheden

Omwonenden van het spoor in Heerlen hebben een bewonersbrief ontvangen over de precieze tijden en data van de werkzaamheden.Verder verschijnt er een artikel op de gemeentepaginaâs en/of op de website van de gemeenten. Tevens staat er op www.prorail.nl/mega actuele informatie over het project.

MEGA

De werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Meerjarige Engineering en Geïntegreerd Aanbesteden (MEGA). Tussen 2008 en 2011 voert ProRail binnen dit project een groot aantal onderhoudswerkzaamheden uit aan het spoor in Limburg, Zeeland en Brabant. In vier jaar tijd wordt op diverse trajecten de ballast (grind), het spoor, wissels en overwegen vernieuwd of gesaneerd. Daarnaast wordt op sommige trajecten ook de bovenleiding vernieuwd.