Ingezonden persbericht


CKplus Special: Workshops Nederlands Dans Theater en Het Nationale Ballet De inhoud van deze Special is geheel verzorgd door de educatieve afdelingen van het Nederlands Dans Theater en Het Nationale Ballet.

Weet u eigenlijk te weinig van moderne dans of juist van klassiek ballet? Wilt u wel eens een echt bijzondere dansworkshop meemaken? Heeft u behoefte aan inzicht, op de praktijk van het klaslokaal gerichte tips en een flinke dosis enthousiasmerende danspraktijk? Bij Het Nationale Ballet en het Nederlands Dans Theater is nog plek voor een aantal workshops.

Spitzen&Sokken
Voor alle docenten van het voortgezet onderwijs.

Zaterdag 7 maart 2009 van 15.00 tot 18.00 uur in Het Muziektheater Amsterdam. Aansluitend de voorstelling The Second Person van het Nederlands Dans Theater. De workshop wordt gegeven door Chantal Storchi, educatie coördinator van het Nederlands Dans Theater. De workshop geeft inzicht in de verschillende danssoorten moderne dans en klassiek ballet. Vervolgens wordt 'het kijken naar dans' besproken. U krijgt veel praktische tips en een reader met lesmateriaal. Kosten: ¤ 50,- inclusief diner in de artiestenfoyer van Het Muziektheater en entree voor de voorstelling The Second Person van het Nederlands Dans Theater. Aanmelden zo spoedig mogelijk: line@het-muziektheater.nl 020 5518962

Zaterdag 9 mei 2009 van 15.00 tot 18.00 uur in de studio van het Nederlands Dans Theater te Den Haag. Voorstelling Giselle van Het Nationale Ballet op donderdag 14 mei 2009 in het Lucent Danstheater. Workshop wordt gegeven door Lin van Ellinckhuijsen, beleidsmedewerker educatie van Het Nationale Ballet. De workshop geeft uitleg over de geschiedenis van Giselle, het klassieke ballet en gaat dieper in op mime en gestiek, hoe 'lees je dat'. U krijgt veel praktische tips en lesmateriaal. Kosten: ¤ 50,- inclusief entree voor de voorstelling Giselle. Indien u beide workshopdagen volgt, ¤ 90,-.
Aanmelden zo spoedig mogelijk: line@het-muziektheater.nl 020 5518962

Kijk voor meer informatie op: http://educatie.het-muziektheater.nl/docenten/hnbndt_sokken.php

Choreografie "wat bedoel je?"
Zaterdag 21 maart 2009 15.00 -18.00 uur
Plaats: studio in Het Muziektheater Amsterdam
Workshop: Hoe stimuleer je leerlingen zich te verdiepen in dansmateriaal? Hoe verdiep je een thema en hoe ontwikkel je dansmateriaal? Deze workshop wordt gegeven door Lin van Ellinckhuijsen beleidsmedewerker educatie van Het Nationale Ballet in samenwerking met Emmeline Mooij CKV coördinator van het ISW 's Gravezande en inleider voor het Scapino Ballet. Kosten: ¤ 50,- inclusief diner in de artiestenfoyer van Het Muziektheater en entree voorstelling. Voorstelling: Vier Temperamenten van Het Nationale Ballet. Aanmelden: line@het-muziektheater.nl
020 5518962

Kijk voor meer informatie op: http://educatie.het-muziektheater.nl/docenten/hnb_watbedoelje.php en
http://www.ndt.nl/educatie