Oogziekenhuis Rotterdam

Museumnacht: check je ogen voordat je kunst gaat kijken!

Tijdens de 8e Museumnacht op zaterdag 7 maart 2009 zet, naast vele Rotterdamse musea en galeries, ook Het Oogziekenhuis Rotterdam haar deuren weer open.

Het Museumnachtthema van 2009 RE staat in Het Oogziekenhuis voor RE:flectie, ofwel re:flecteren, spiegelen...kijken, zien! Dus voordat je van alle kunstactiviteiten gaat genieten, laat je eerst je ogen even checken!

Loop na de oogcheck in de OOGbus even binnen in Het Oogziekenhuis. Kleurenblinde kunstenaar SNAR maakt daar ter plekke een actionpainting. Ook kun je meteen even je eigen ogen testen op kleurenblindheid en ...spiegeltje, spiegeltje aan de wand... wie heeft de mooiste RE:flectie van het land? Geniet van Ogen-kunst tijdens de spannende nachtrondleidingen en sjans en dans mee in het restaurant! Daarna nog even blind wijnproeven in Het OOGhuis. Ook kun je daar een foto laten maken van de binnenkant van je ogen. De route ernaar toe volg je langs de mooie kunstogen van kunstenares Hanneke AdelaarEn laat je rijden door de Visio-tandem-taxi-service!

Angstreductiefilosofie
Iedereen die iets aan zijn ogen heeft, is bang blind te worden. De bedrijfsfilosofie van Het Oogziekenhuis is dan ook gebaseerd op angstreductie. Door deelname aan kunstactiviteiten kan Het Oogziekenhuis mensen op een informele wijze informeren over haar activiteiten. Mocht er dan ooit iets aan de hand zijn met de ogen van deze mensen...dan weten zij Het Oogziekenhuis te vinden.

Museumnachtprogramma: check je ogen voordat je kunst gaat kijken! Van 20.00 tot 02.00 uur vindt er zowel in Het Oogziekenhuis als in Het Ooghuis een doorlopend programma plaats. In Het Ooghuis kun je de gehele nacht de binnenkant van je ogen laten fotograferen en genieten van een blindewijnproeverij. Zie je in de stad tandems rijden? Dit is de tandem taxi service: mensen van Visio, één van de samenwerkingspartners van Het Oogziekenhuis fietsen u naar Het Oogziekenhuis en Het Ooghuis. Zo bespaar je energie om alle activiteiten mee te maken! Eventuele baten van de Museumnacht in Het Oogziekenhuis en Het Ooghuis komen ten goede van het Kindercentrum i.o. van Het Oogziekenhuis.

Adres: Het Oogziekenhuis Rotterdam: Schiedamse Vest 180. Het Ooghuis: Schiedamse Vest 160.

Contact
Voor meer informatie over Het Oogziekenhuis Rotterdam: www.oogziekenhuis.nl. Voor meer informatie over de Museumnacht in Het Oogziekenhuis: Maaike van Zuilen, mobiel: 06 456 32 117 of mail m.vanzuilen@oogziekenhuis.nl. Ook indien u geïnteresseerd bent in beeld op hoge resolutie.

Sponsoren Museumnacht
De Museumnacht in Het Oogziekenhuis Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Visio, Present Time, De Rotterdamsche Champagne Compagnie, SNAR, Hanneke Adelaar, Medirest, Bruidsmode Minoes, AAA galerie Delfshaven en Philogirl communicatie & internet. En natuurlijk alle medewerkers van Het Oogziekenhuis!

Over Visio, Landelijke Stichting Slechtzienden en Blinden Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, al dan niet in combinatie met een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Visio werkt samen met Sensis en de Brink in de VisioSensisDeBrink Groep. Meer informatie is te vinden op www.visio.org.

Als u meer informatie wilt ontvangen over Visio, kunt u contact opnemen met Visio, Marjolijn Dekker, communicatieadviseur, T 010 217 58 19 of M 06 52 67 99 90 E marjolijndekker@visio.org.

Present Time: laat u verrassen!
Present Time is een 'House of brands' met een sprankelend merkenportfolio binnen de cadeaubranche: pt, Wanted, Bud, Silly, Karlsson, Leitmotiv, Monskey en Brink.. Present Time beheerst de kunst van het verrassen als geen ander!
Voor meer informatie over Present Time: www.presenttime.com

Present Time sponsort het kindercentrum i.o. van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Present Time heeft een groot aantal card holders beschikbaar gesteld die verkocht mogen worden ten bate van het kindercentrum dan wel ingezet kunnen worden als promotie materiaal ten behoeve van het Kindercentrum.

2-3-2009

Herkomst: PR & Communicatie

---