Gemeente Deurne

Cultuurcentrum Deurne opent officieel zijn deuren Cultuurcentrum

Op zaterdag 7 maart opent cultuurcentrum Deurne met een wervelende show officieel zijn deuren. Het middag- en avondprogramma voor genodigden biedt een mix van muziek, dans en film. Op die dag wordt ook de naam van het cultuurcentrum bekendgemaakt.

Bijzonder gebouw
Deurne is een bijzonder gebouw rijker. Zo heeft Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) een nieuwe dr. Hub van Doornezaal, waarin zij kunnen repeteren en kleine concerten kunnen houden. Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie (Rick) krijgt in een nieuw onderkomen de beschikking over moderne leslokalen en een grote balletzaal. Het hart van het cultuurcentrum is uniek voor Deurne: de Rabocultuurzaal, met het Weekblad van Deurne/Peelbelang balkon, voorzien van 365 luxe zitplaatsen op een inschuifbare tribune. Op de bovenverdieping bevindt zich de kleine zaal met 106 zitplaatsen. Daarnaast zijn er nog twee vergaderruimtes en de multifunctionele Bergopwaarts@BOW-foyer.
In het cultuurcentrum kunnen alle cultuurfacetten elkaar ontmoeten, met als uiteindelijk doel een ultieme mix van cabaret, toneel, film, dans, zang, carnaval, popconcerten en clubavonden. Er is plaats voor professionele maar zeer zeker ook voor lokale en regionale cultuurmakers.

Maart openingsmaand
De officiële opening op 7 maart is de start van Maart openingsmaand cultuurcentrum Deurne, die bol staat van feestelijke activiteiten. Zo zijn op 14 en 15 maart de open dagen "Kijk, luister, beleef en geniet!". Iedereen is dan welkom om het cultuurcentrum te komen bezichtigen. Meer dan vijftig verschillende lokale en nationale acts zorgen voor een weekend vol spektakel. Ook de deuren van Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie en Koninklijke Harmonie Deurne staan dan wagenwijd open. Voor sommige onderdelen van het programma zijn toegangskaarten nodig. Deze gratis kaarten zijn vanaf 4 maart verkrijgbaar. Meer informatie via www.deurne.nl of www.cultureelcentrumdeurne.nl.
Op zaterdag 21 maart volgt het benefietfestival "Imagine" voor en door jongeren. Voor iedereen die van goede DJ's houdt, is Imagine een must. Zo maken Gregor Salto en Sidney Samson hun opwachting en treedt de internationaal doorbrekende band Moke op.
Dit Deurne van Ons (enkele Deurnese toneelverenigingen) sluit met maar liefst zes al uitverkochte voorstellingen van de komedie "Binnenkort in dit theater" de openingsmaand af.