Ingezonden persbericht


Persbericht
Baarn, 3 maart 2009

Zaterdag 7 maart: Eerste uitzending 'DierZ', het TV programma over huisdieren.

Meer dan vijftig procent van de Nederlanders weet het al lang: huisdieren zijn fantastisch! Daarom is DierZ.nl nu ook als TV programma te zien, waarin net als op de site, baasje èn huisdier in de schijnwerpers staan. Voor iedereen die op zoek is naar informatie over gedrag, verzorging, opvoeding en gezondheid van honden, katten, knagers en meer.

Op zaterdag 7 maart aanstaande is de eerste uitzending van het 8-delige dierenprogramma 'DierZ'. De serie wordt uitgezonden bij RTL 4 om 17.00 uur. In elke aflevering staat een thema centraal, van de aanschaf van een pup of kitten tot de verzorging van een volwassen konijn. Tevens wordt, in samenwerking met de Stichting Met dieren meer mens, de jaarlijkse Verkiezing Huisdier van het Jaar georganiseerd. In de eerste aflevering vertelt presentator Marco Starink waar je op moet letten bij het aanschaffen van een pup.

Verder in de eerste aflevering van DierZ:

- Op bezoek bij de fokkers van het grootste hondenras en het grootste kattenras ter wereld;
- antwoorden op veel gestelde vragen over huisdieren;
- de nominatie van zwerfhond Dingo voor de Verkiezing Huisdier van het Jaar; in samenwerking met de Stichting Met dieren meer mens;
- de vele huisdieren van Tineke Schouten;

- tips en trends op huisdierengebied.

Over DierZ.nl
Dierz.nl is er al als dé online vraagbaak. Op de site wordt volop deskundige en praktische informatie geboden over alles wat met huisdieren en het houden van huisdieren te maken heeft. Je kunt vragen stellen aan onze experts, je mening geven over de geplaatste artikelen, een profiel van je huisdier(en) maken en vrienden worden met andere huisdierenliefhebbers.

Verder houden we je op de hoogte van het laatste dierennieuws. We zorgen ervoor dat iedereen zoveel mogelijk informatie kan vinden over zijn of haar huisdier.

Daarom: DierZ.nl Alles over huisdieren!

Uitzending: RTL 4, vanaf 7 maart, elke zaterdag tussen 17.00 en 17.30 uur (herhaling elke zondag tussen 15.55 en 16.25 uur, of op www.DierZ.nl).

DierZ.nl is een initiatief van De IJsvogel Groep, Tirion Uitgevers en NDC mediagroep. Kijk voor meer informatie op www.DierZ.nl.


---

Noot voor de redactie,