TROS

Hilversum, 03-03-2009
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 7 maart
Radio 2 - 16.00 uur

VELDHUIS & KEMPER IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 7 maart ontvangt Daniël Dekker onderstaande gasten in TROS MUZIEKCAFÉ:

Veldhuis & Kemper waren jaren geleden voor het eerst op de radio te horen in TROS MUZIEKCAFÉ. Momenteel staan zij alweer met hun vierde cabaretprogramma 'We moeten praten' in de Nederlandse theaters en ook hun gelijknamige album is net uitgekomen met daarop de nieuwe single 'Volkomen Kut'.

Nadat de geest in 2004 uit de fles was en twee jaar later hun debuutalbum verscheen, bleef het relatief stil rond Liquid Spirits. Maar nu is er de cd 'Music', het altijd lastige tweede album. Daarop bewijst de groep rond kernleden Manuel Hugas en Wiboud Burkens opnieuw één van de beste soulformaties van Nederland te zijn.

In februari 2008 richt singer-songwriter Inge van Calkar (ex-lid van de meidengroep Ysis) de band ZaZa op. De band maakt popliedjes met af en toe een flinke snuf rock, maar ook een vleugje folk. In januari 2009 staat ZaZa voor de eerste keer op Eurosonic als onderdeel van GrunnSonic.

Rick Devito is een Rotterdamse zanger die vanaf de vroege jaren tachtig actief is in soul- en funkbands (o.a. The Frog) en inmiddels al jaren weer onder zijn eigen naam werkt. In 2007 vertrekt Rick naar Ibiza en begint daar zijn eigen café. Afgelopen donderdag verscheen zijn zevende album: 'Document II - recordings from the road 1983-2008'.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl




TROS