GroenLinks


*AANKONDIGING*

GroenLinks-congres Europa: 'Denk groot, stem groen' 7 maart 2009, Stadsschouwburg Utrecht, verkiezingsprogramma en kandidatenlijst

Op zaterdag 7 maart stelt het ledencongres van GroenLinks het programma vast voor de Europese verkiezingen op 4 juni aanstaande. Verder kiezen de leden de kandidaten die samen met lijsttrekker Judith Sargentini twee of drie zetels willen veroveren in het Europees Parlement.

Lijsttrekker Judith Sargentini, begin dit jaar gekozen via een ledenreferendum met een opkomst van bijna 40%, sluit het congres zaterdagmiddag af met een toespraak over de ambities van GroenLinks in Europa. Daarmee geeft ze dan meteen het sein voor de campagne op weg naar de verkiezingen op 4 juni 2009. Femke Halsema, fractievoorzitter in de Tweede-Kamer, houdt eerder op de middag een toespraak waarin zij Geert Wilders aanvalt, ingaat op de aanpak van de economische crisis, de opgave om massawerkloosheid te bestrijden en te komen tot een Green New Deal.

De volledige congresagenda, de bijbehorende stukken en de ingediende amendementen op het concept-verkiezingsprogramma zijn te vinden op http://congres.groenlinks.nl

Het gehele congres is aanstaande zaterdag live te volgen (in beeld en geluid) via de website. Verder doen diverse congresgangers verslag via Twitter: http://twitter.com/groenlinksEU.

NOOT VOOR DE REDACTIE,