TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 06-03-2009

Radio

TROS KAMERBREED

Uitzending zaterdag 7 maart
Radio 1 - 11.04 uur

ROGER VAN BOXTEL EN FRANK DE GRAVE TE GAST IN TROS KAMERBREED

Minister van Financiën Wouter Bos noemt het 'de grootste uitdaging in 80 jaar': Hoe kan de financiële huishouding van Nederland weer op orde worden gebracht? Het kabinet houdt crisisberaad en zit dagen bij elkaar om alle inkomsten en uitgaven tegen het licht te houden. Hoe keren we de crisis? Bezuinigen of juist investeren? Snel handelen voor de korte termijn of juist denken aan de lange termijn?

Daarover praten Roger van Boxtel, Hubert Bruls en Frank de Grave zaterdag 7 maart in TROS Kamerbreed.

Roger van Boxtel (D66) is voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar Menzis en oud-minister voor Grotestedenbeleid. Wat is zijn advies aan het kabinet? Hoe denkt hij over ingrepen in de AWBZ als bezuinigingsmaatregel? Komt de zorg onder druk te staan? En loopt het vermogen van zorgverzekeraars eigenlijk gevaar?

Hubert Bruls (CDA) is burgemeester van Venlo en voorzitter van de G27, de club van de 27 grootste steden. De G27 heeft een eigen voorstel ingediend bij het kabinet om de gevolgen van de economische crisis op te vangen: met een investering van 39 miljard euro moeten wijken, woningen en wegen opgeknapt worden. In TROS Kamerbreed licht Bruls het plan toe om op deze manier werkgelegenheid te scheppen.

Frank de Grave (VVD) is vanaf volgende week de opvolger van Gerrit Zalm als de nieuwe financieel directeur van de DSB-bank. Eerder was De Grave wethouder van Financiën in Amsterdam en minister van Defensie.

Welke tips heeft hij voor het kabinet? Mag het begrotingstekort oplopen of vindt hij dat net zo'n groot taboe als zijn partijleider Mark Rutte? En op welke manier heeft de crisis gevolgen voor de bank waarvoor hij gaat werken?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl