Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 07-03-2009

Autoinbraken
HOOGEVEEN Donderdagavond tussen 20.00 en 21.45 uur vond er een inbraak plaats in een aan de Ruyterstraat geparkeerde bestelauto. Een portierruit werd ingegooid waarna een navigatiesysteem, twee brillen en een frontje van een autoradio-cd-speler werd ontvreemd. (09-016419)

EMMEN Een 29-jarige medewerker van een garagebedrijf aan de Nijbracht deed vrijdagmorgen aangifte van vernieling van zes autos. De autos, eigendom van het bedrijf, stonden op het afgesloten bedrijfsterrein achter de garage. Van de autos werd de zijruit danwel de achterruit ingeslagen waarna o.a. navigatiesystemen en stuurwielen met airbags werden weggenomen. Hierdoor raakten dashboards vernield. Ook werd van een auto de voorzijde gedemonteerd en de Xeno-koplampen ontvreemd en werden er banden met sportvelgen gestolen. (09-016415)

Winkelende dames aangehouden

ASSEN Twee bij een winkel aan het Koopmansplein winkelende dames werden vrijdagmiddag door de politie aangehouden terzake winkeldiefstal. Een oplettende beveiligingsmedewerker zag beide dames, 16 en 21 jaar oud en afkomstig uit Assen, met meerdere kledingstukken in de paskamers verdwijnen. Na korte tijd kwamen de dames weer tevoorschijn doch hingen minder kledingstukken terug. Een collega van de beveiligingsmedewerker ging de dames achterna en zag een van de dames buiten de zaak een blouse uittrekken en in haar tas doen. Een bij de blouse behorend beveiligingslabel werd in de winkel aangetroffen evenals meerdere labels die behoorden bij kledingstukken die eveneens in de tas werden aangetroffen. Tegen het 16-jarige meisje deed het bedrijf ook aangifte van een op donderdag gepleegde winkeldiefstal. Na verhoor werd de 21-jarige verdachte met een dagvaarding in vrijheid gesteld en de 16-jarige verdachte voor nader onderzoek inverzekering gesteld. (09-016488)

Winkeldiefstal

EMMEN Vrijdagmiddag heeft de politie in een kledingwinkel aan de Hoofdstraat een 32-jarige man en zijn 26-jarige vriendin, beide uit Oude Pekela, aangehouden als verdachten van poging tot diefstal. Een medewerkster van de zaak zag dat de man een paskamer inliep waarbij de vrouw hem 5 spijkerbroeken aangaf. Na enige tijd kreeg de man tevens een jas aangereikt. Toen de jas teruggehangen werd bleek dat er 5 beveiligingsschotels in de jas zaten. Zowel de man als vrouw zei van niets te weten. Tevens constateerde de medewerkster dat de beveiligingsschotels van de spijkerbroeken verwijderd waren. De gealarmeerde politie nam het vriendenstel mee naar het bureau waarna de man na enige tijd bekende dat hij van plan was geweest de broeken te stelen. De betrokkenheid van de vrouw bij deze poging tot diefstal kon niet aangetoond worden. Na overleg met het OM werd hem een dagvaarding uitgereikt. (09-016500)

Rijden onder invloed tijdens ontzegging
BARGER COMPASCUUM Vrijdagmiddag bekeurde de politie een 46-jarige inwoner van Barger Compascuum voor diverse zaken. De man reed onder invloed, 2,0 promille, tijdens een rijontzegging, in zijn niet APK gekeurde auto voorzien van 3 gladde banden, over de Postweg. Zijn auto werd inbeslaggenomen en na overleg met justitie werd de bestuurder gedagvaard. (09-016552)

Fietsendief aangehouden
MEPPEL Vrijdagmorgen heeft de politie een 14-jarige fietsendief uit Meppel aangehouden. De knaap stal eind januari een fiets bij de sporthal aan de Koedijkslanden. Hij spoot de fiets gedeeltelijk over om herkenbaarheid te voorkomen. De eigenaresse, een 14-jarig meisje uit Ruinerwold, herkende echter haar fiets die bij een school aan de Randweg gestald stond. Na onderzoek bleek dat de 14-jarige knaap in het bezit was van de bijbehorende fietssleutel en bekende de diefstal. (09-016453)

Aanrijding tussen bromfietser en automobiliste
EMMER COMPASCUUM Vrijdagavond botsten op het kanaal A Noordzijde een bromfietser en automobiliste op elkaar. De 29-jarige autobestuurster uit Emmer Compascuum wilde ter hoogte van een woning rechtsaf slaan en zag daarbij de haar tegemoet komende, op het fietspad rijdende, 26-jarige uit Emmer Compascuum afkomstige bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij het bij blikschade bleef. Na onderzoek bleek dat de bromfietser een rijontzegging had, op een onverzekerde bromfiets reed, geen goed werkende verlichting had en op het verplichte fietspad reed in plaats van op de doorgaande rijbaan. Hij werd aangehouden en na overleg met justitie een dagvaarding uitgereikt. Na invrijheidstelling werd hij direct weer aangehouden omdat hij nog een onherroepelijk vonnis had openstaan van 850 euro. Omdat de man deze niet kon betalen moet hij 14 dagen zitten. (09-016595 / 09-016612)

Alcomobilisten

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurde de politie een 36-jarige autobestuurster uit Hoogeveen. De vrouw reed onder invloed, 410 ug/l, over de Van Limburg Stirumstraat. (09-016660)

1 + 1 = 3
HOOGEVEEN Vrijdagavond zag de politie over de De Vos van Steenwijklaan een personenauto met gedoofde lichten rijden met daarin twee personen. Op de Terpweg kon de auto aan de kant gezet worden en stapten twee mannen uit. De man die door de politie als bestuurder herkend werd en een aangebroken flesje bier in zijn hand hield weigerde mee te werken aan een blaasproef. Hij werd aangehouden. Op het bureau werkte hij mee aan de ademanalyse en blies 380 ug/l. Hij verklaarde niet gereden te hebben en wist niet waar de bestuurder, een derde persoon, gebleven was. Toen hij uit de auto stapte was deze al verdwenen. (09-016608)

Man terzake bedreiging aangehouden

MEPPEL Vrijdagmiddag hield de politie een 21-jarige inwoner uit Meppel aan terzake bedreiging. Kort daarvoor had hij in een café aan het Kerkplein 2 jongedames met de dood bedreigd. Hij bekende de bedreiging en na overleg met het OM kreeg hij een dagvaarding en moet zich binnenkort voor justitie verantwoorden. (09-016555)

Brandstichting
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag ging aan het Koraalstoep drie containers in vlammen op. Een buurman hoorde geknetter en ontdekte de brand in de achtertuin van de tussenwoning en waarschuwde de buren evenals de brandweer. Doordat de brand van de drie naast elkaar staande kunststof containers ontdekt werd kon door de gealarmeerde brandweer voorkomen worden dat een dichtbij staande houten blokhut in vlammen opging. (09-016657)

Autobrand
COEVORDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag brandde een aan de Rembrandtlaan geparkeerde personenauto volledig uit. De brandweer kon de auto niet meer redden. Oorzaak onbekend. (09-016669)

Bon voor baldadigheid en belediging
DWINGELOO Een 16-jarige knaap uit Dwingeloo werd in de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurd terzake baldadigheid. Hij fietste samen met 3 vrienden over de Heuvelenweg toen ze de aandacht van de politie trokken omdat het viertal geen verlichting voerde. De 16-jarige jongeman schopte tevens tegen een op het trottoir staand reclamebord. Toen de politie de vier aan de kant had gezet namen twee daarvan de benen. Toen deze op de Brink in de kraag werden gevat vond een 17-jarige knaap het nodig een van de agenten uit te schelden voor landverrader. Hij werd aangehouden en bekeurd. (09-016637)

Alcoholcontrole
MEPPEL Vrijdagmiddag en avond vond er in samenwerking met de politie uit Steenwijkerland een grootschalige alcoholcontrole plaats. In en rondom Steenwijk, Havelterberg, Beukersluis en Vollenhove werden in totaal 1200 blaastesten afgenomen. Daarbij werden geen alcomobilisten bekeurd. (09-016621)

Verkeerscontrole
EMMEN Tijdens verkeerscontroles op donderdag op de N862 en de N863 werden 8 bestuurders bekeurd terzake het niet dragen van de autogordel. Op de N34 werd 1 bestuurder bekeurd voor het niet dragen van de gordel en een bestuurder bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid met 38 kilometer per uur. Op de Dordsestraat belde een bestuurder niet handsfree en op de Rondweg werden twee autobestuurders bekeurd terzake het overschrijden van de toegestane snelheid met 30 en 45 kilometer per uur. (09-016316)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.