Politie Gelderland-Zuid Bestuurders onder invloed

Eén automobilist moet rijbewijs inleveren

Berg en Dal, Culemborg en Beek Ubbergen, 07-03-2009 o Vrijdagavond en nacht werd op verschillende plaatsen in de regio gecontroleerd op alcohol. Meerdere automobilisten werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Eén bestuurder maakte het zo bont dat hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Rond 19.00 uur controleerden agenten op de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal een 23-jarige beginnend bestuurder uit Millingen aan de Rijn. De 23-jarige blies 120 ugl, terwijl voor beginnend bestuurders 95 ugl wettelijk is toegestaan. De automobilist kreeg een rijverbod van 1 uur voor het besturen van alle gemotoriseerde voertuigen. Proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt.

Culemborg

Ook een 54-jarige automobilist uit Culemborg bleek tijdens een alcoholcontrole teveel gedronken te hebben. Op de Goilberdingerdijk in Culemborg werd hij rond 00.30 uur staande gehouden voor een blaastest. De man blies 320 ugl. Ook hij kreeg een rijverbod, in dit geval van 2 uur. Proces-verbaal tegen de 54-jarige wordt opgemaakt.

Beek

Op de Kerkberg in Beek Ubbergen controleerden agenten rond 05.00 een 28-jarige bestuurder uit deze plaats. De blaastest wees uit dat de man vermoedelijk fors teveel gedronken had. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor de ademanalyse. Op de ademanalyse blies de 28-jarige 790 ugl, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid (220 ugl). Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd en zal worden opgestuurd naar de officier van justitie. Die bepaalt wanneer de automobilist zijn rijbewijs weer terugkrijgt. Proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Tevens kreeg de 28-jarige een rijverbod van 9 uur.

(10)

Laatst gewijzigd 07-03-2009 12:25 | © Regio Gelderland-Zuid |