Politie Gelderland-Zuid

Meerdere graffitispuiters aangehouden

Beesd, Tiel en Nijmegen, 07-03-2009 o Vrijdagavond werden in de regio meerdere personen aangehouden nadat zij betrapt waren op het spuiten van graffiti.

In Beesd zagen politieagenten rond 20.45 uur dat drie jongens graffiti aan het spuiten waren onder het viaduct van de A2. Het drietal, twee jongens van 14 jaar en één jongen van 15 jaar, uit Beesd werd hierop aangehouden. De spuitbussen met verf werden in beslaggenomen. Op het politiebureau bekende alledrie de jongens met verf gespoten te hebben. De jongens zullen doorverwezen naar HALT voor een passende straf.

Tiel

In Tiel werden agenten later die avond aangesproken door een getuige die verklaarde dat iets verderop bij een appartementcomplex aan de Tolhuisstraat drie (jonge) mannen de ramen aan het bekladden waren. Bij het appartementencomplex stonden drie (jonge) mannen. Op de raam van de toegangsdeur bleken enkele tekeningen en leuzen te zijn aangebracht. Het drietal, van 16, 17 en 32 jaar, uit Tiel werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering werden bij de 16 en 17-jarige viltstiften aangetroffen. Tevens had de 17-jarige jongen inbrekersgereedschap op zak. Tijdens het verhoor bleek de 32-jarige niet betrokken te zijn. Hij wordt in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Nijmegen

Surveillerende politieagenten van het mountainbiketeam fietsen vrijdagavond over Kelfkensbos, toen zij bij het museum een groepje jeugd zagen staan. Eén van de jongens uit het groepje was met een pen op de muur van het museum aan het tekenen. Hierop werd de 18-jarige Nijmegenaar aangehouden. Tijdens het verhoor bekende de jongen op de muur getekend te hebben.

(10)

Laatst gewijzigd 07-03-2009 11:15 | © Regio Gelderland-Zuid |