Politie Groningen

Zaterdag 7 maart 2009

Provincie Groningen, 07-03-2009

Groningen: agressieve man aangehouden

Een 31-jarige man zonder vast woonadres is vrijdagavond door de politie aangehouden in een winkel aan de Beren in Groningen. Het personeel van de winkel had de man betrapt op de poging tot diefstal van meerdere artikelen. Toen ze de man om die reden een winkelverbod wilden geven werd hij erg agressief. Hij uitte richting het personeel meerdere bedreigingen. De agenten hebben de man in de boeien geslagen. Hij zit vast. Er is tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: jongens bekeurt voor leegspuiten brandblusser

Een 18-jarige jongen uit Gieterveen is samen met een 17-jarige kompaan uit Vlagtwedde vrijdagmorgen door de politie bekeurd. De jongens spoten in een parkeergarage onder de Euroborg aan de Boumaboulevard in Groningen een brandblusser leeg. Een beveiligingsbeambte schakelde de politie in. De jongens vertelden de agenten dat ze de blusser hadden gevonden op de Grote Markt in Groningen. De twee kregen een bekeuring voor baldadig gedrag.

Groningen: zusjes voor diefstal aangehouden

Een 14-jarig meisje is samen met haar 12-jarige zusje vrijdagmiddag door de politie aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had bij een winkel aan de Toppingaheerd in Groningen oorbellen gestolen. De prijskaartjes van de sieraden hadden de twee dievegges van het product gehaald en in het schap achtergelaten. Met de sieraden in de zak zijn ze vervolgens de winkel uitgelopen. Er is tegen de twee meisjes proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man aangehouden voor belediging

Een 19-jarige man uit Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden voor het beledigen van een agent. De man gedroeg zich op de Grote Markt in Groningen richting agenten erg vervelend. Hij was onder invloed van alcohol en/of drugs. De dienders zeiden tegen de man dat hij maar beter weg kon gaan. Daarop beledigde de verdachte een van de agenten woordelijk. Hij is aangehouden en in de cel gezet. Onderweg naar het politiebureau hield de man niet op met het roepen van beledigende taal. Tevens spuugde hij naar een van de agenten. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Stadskanaal: jongens aangehouden voor vernielingen

Een 21-jarige man uit Stadskanaal is samen met een 16-jarige jongen uit Musselkanaal en een 18-jarige man uit Stadskanaal in de nacht van vrijdag op zaterdag door de politie aangehouden voor meerdere vernielingen. De drie mannen worden verdacht van meerdere vernielingen aan autos in de omgeving van de Westerparallelstraat in Stadskanaal. Daarnaast zouden zij tegen autos hebben geürineerd en het raam van een woning hebben vernield. De agenten kwamen het drietal op het spoor naar aanleiding van de verontruste meldingen van bewoners. De politie roept mensen die schade aan hun spullen hebben ontdekt op om aangifte te doen. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze vernielingen. Mensen kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief). Tegen de mannen is de politie een onderzoek gestart. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd.

Muntendam: automobiliste belandt in het water

Een 25-jarige vrouw uit Veendam is vrijdagavond met haar auto op de Tussenklappen in Muntendam te water geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte zij van de weg. De bestuurster wist door een raam te openen uit de auto te klimmen. Zij moest met
onderkoelingsverschijnselen overgebracht worden naar het ziekenhuis. Duikers van de brandweer hebben samen met de berger het voertuig uit het water getakeld. De politie heeft de aanrijding op papier gezet.

Uithuizen: agente houdt baldadige man aan

Een 22-jarige man uit Uithuizen is in de nacht van vrijdag op zaterdag door een snel sprintende agente op de Borgweg in Uithuizen aangehouden. De man liep samen met een kompaan met een verkeersbord onder de arm. Toen de heren de politie zagen gingen ze er hardlopend vandoor. De agente was sneller en wist een van de twee in de kraag te vatten. De politie heeft tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: politie treft bij inbraak hennepplantage aan

De politie kreeg vrijdagavond een bericht van omwonenden dat er even daarvoor door twee personen was ingebroken in een woning aan de Julianastraat in Stadskanaal. De daders zouden zijn weggerend. Toen agenten de woning betraden bleek dat er in een van de kamers een hennepplantage zat. De politie stelt een onderzoek in naar zowel de inbraak als de plantage. Of de inbrekers wat gestolen hebben is vooralsnog onduidelijk.

Provincie Groningen: alcomobilisten door politie aangehouden

Op de Westerstraat in Ter Apel werd een 38-jarige man uit Nieuw Weerdinge door agenten aangehouden voor het rijden met drank op. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

Op de N387 in Kolham werd een 37-jarige man uit Sappemeer door agenten aangehouden voor het rijden met drank op. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen beide automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.