Politie Hollands Midden

Zevenhuizen - Verkeerscontroles

Zevenhuizen, 06-03-2009 o Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft op donderdag 5 maart verschillende verkeerscontroles gehouden in Zevenhuizen en Hazerswoude-Dorp. Er werd tussen 14.30 en 23.00 uur gecontroleerd op diverse verkeersovertredingen.

Op de Wethouder Kreftlaan in Zevenhuizen zijn in totaal 20 bestuurders bekeurd omdat zij de autogordel niet droegen. Zij ontvangen binnenkort van het CJIB een acceptgiro van 90 euro in de bus.

Op de Gemeneweg (N209) in Hazerswoude-Dorp zijn 3 bestuurders bekeurd omdat zij de maximumsnelheid overschreden. De gemeten snelheden varieerden van 100 km/h tot 105 km/h. Op de N209 is 80 km/h toegestaan. Ook deze overtreders zijn staandegehouden en hebben bekeuringen gekregen van 105 tot 145 euro.

Daarnaast zijn ook verschillende bromfietsers gecontroleerd op helmgebruik. Slechts één bestuurder is bekeurd omdat deze geen goed passende helm droeg. Politie Hollands Midden ziet dat steeds meer bestuurders en passagiers van bromfietsen een helm dragen. Hopelijk zet deze trend zich voort in de toekomst. De hoogte van de beschikking is 60 euro.

Tijdens de verschillende controles is van 6 bestuurders een blaastest afgenomen. Gelukkig had geen van hen teveel gedronken. Alle overtreders zijn staandegehouden en op hun overtreding gewezen. Ze krijgen binnenkort bericht van het CJIB thuis.