Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Bergen op Zoom , 07-03-2009

Politie Bergen op Zoom bestrijdt drugstoerisme

BERGEN OP ZOOM: Ook vrijdagavond heeft de politie in Bergen op Zoom in samenwerking met het Courage team actie gevoerd om het drugstoerisme te ontmoedigen. De politie surveilleerde met twee koppels in burger, die werden ondersteund door geüniformeerde collega's in auto's. De actie leverde drie arrestaties op. Een 18-jarige man was zo druk op zoek naar kopers voor zijn drugs dat hij op straat twee undercover agenten aansprak en hen drugs aanbood. Met deze arrestaties komt het aantal drugstoerisme gerelateerde verdachten in het district deze week op 65.

Een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom werd vrijdagavond omstreeks 20.15 uur aangehouden nadat agenten hadden gezien dat de jongen drugs probeerde te verkopen aan een Belg in een auto. De jongen had twee zakjes hennep en één zakje had bij zich. Hij heeft een gebiedsverbod gekregen en mag zich daarom twee weken niet in het centrum van Bergen op Zoom laten zien. Vrijdagavond werd ook omstreeks 19.00 uur op de Bernadettestraat een 18-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij bood aan agenten in burger drugs te koop aan. De agenten waren naar de man toegelopen omdat op camera's gezien werd dat de man voor een gesloten coffeeshop heen en weer liep en kennelijk op zoek was naar klanten. Hij had een zakje met vijf gram hennep bij zich.

Vrijdagmiddag zagen agenten dat een runner een Belg aan sprak in zijn auto. Er werden kennelijk drugs gekocht. Deze bestuurder werd op de Huijbergsebaan staande gehouden. Hij had inderdaad 8 gram hennep gekocht en kreeg daarvoor een boete van 180 euro. De drugsrunner, een bekende van de politie, wordt binnenkort aangehouden.

Arrestatie na belediging

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 03.30 uur op de markt een 29-jarige Roosendaler aangehouden ter zake belediging. Hij riep naar de agenten: "Krijg de typhus, fuck you". Hij uitte de
beledigingen nadat hij door een portier buiten gezet was. Ook in de politiebus bleef hij zich agressief gedragen. Daar een normaal gesprek met de verdachte niet mogelijk was, werd hij ingesloten.

Pool aangehouden na vernieling en bedreiging

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagmorgen omstreeks 07.30 uur op de Beryldijk een 20-jarige Poolse man aangehouden ter zake bedreiging met een mes.

De agenten reageerden op een melding dat een Poolse man in beschonken toestand dreigementen zou uiten in de richting van Poolse landgenoten die daar wonen. Aangifte werd gedaan door een 27-jarige Roosendaler. Deze man verklaarde dat hij op het verzoek van de daar wonende Polen ter plaatse was gekomen. Hij is hun leidinggevende. De verdachte vernielde ter plaatse de houten poortdeur door een plank daaruit te trappen. De aangever herkende de verdachte als zijne een man die voor hem gewerkt had, maar die vanwege zijn agressiviteit en alcoholgebruik ontslagen was. De Poolse verdachte had volgens de aangever hem even later bedreigd met een mes en stekende bewegingen in zijn richting gemaakt. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Arrestatie na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: Een 22-jarige Roosendaler is vannacht omstreeks 05.40 uur door de politie op de Burg. Prinsensingel aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 19-jarige vriendin in de woning mishandeld te hebben. De politie was naar het woonadres van de verdachte en zijn vriendin gegaan na een melding. Een ambulance van de GGD kwam ook ter plaatse. Het slachtoffer werd buiten bewustzijn op een brancard gedragen. In de ambulance kwam ze bij en vertelde dat ze klappen had gehad van de verdacht. Ze was daardoor van de trap gevallen. Haar vriend is daarop aangehouden. Verder onderzoek moet meer duidelijkheid geven over de toedracht van het incident. De verdachte is ingesloten.

Vierder geslaagde zakendeal eindigt na aanrijding op het politiebureau

ROOSENDAAL: Een 32-jarige Roosendaalse automobilist is vrijdagavond omstreeks 23.10 uur op de Willem Dreesweg na een eenzijdig
verkeersongeval aangehouden ter zake rijden onder invloed. Hij blies 815 ugl, terwijl het maximum van 220 ugl is toegestaan. Hij had naar eigen zeggen 5 a 6 vaasjes bier gedronken om een goede zakelijke deal te vieren

De Roosendaler reed met zijn auto over de Heerma van Vossstraat in de richting van de Willem Dreesweg. Op dit kruispunt verloor hij de macht over het stuur waarna hij enkele verkeersborden en palen omverreed. Hij kwam tot stilstand aan de overzijde van de kruising. De verdachte moest zijn rijbewijs inleveren.

OUDENBOSCH: In Oudenbosch werd vannacht omstreeks 00.15 uur op de Julianalaan ook nog een automobilist betrapt die zijn voertuig bestuurde terwijl hij onder invloed was van alcohol. Een 25-jarige man uit Oudenbosch werd aangehouden omdat hij 395 ugl blies.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 07-03-2009 15:26 | © Regio Midden en West Brabant |