Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Bergen op Zoom , 06-03-2009

Gezamenlijke verkeerscontrole politie en de Belastingdienst

ROOSENDAAL: Op 5 maart zijn in het kader van het
Interventieteam-project Axi-taxi in Roosendaal gezamenlijke
verkeerscontroles uitgevoerd. Tijdens deze gezamenlijke
handhavingsactie hebben medewerkers van de Politie en de
Belastingdienst ruim 600 (taxi-)voertuigen en bestuurders aan een nader onderzoek onderworpen.

Er werd onder andere gecontroleerd op de Belasting op Personenautos en Motorrijwielen (BPM), Taxivergunningen, Taxi-/chauffeurspassen, Accijns op brandstoffen, voertuigpapieren, APK-keuring, het dragen van autogordels en identiteitspapieren. Tevens werden passerende
voertuigen met een automatische scan-auto gecontroleerd op openstaande belastingschulden.

De politie heeft tijdens deze verkeerscontroles 32 bekeuringen uitgeschreven voor verlopen APK-keuringen, het niet dragen van de autogordel, niet-handsfree bellen, het rijden met te donker getinte autoruiten, niet goed functionerende verlichting en het niet voeren van de voorgeschreven kentekenplaten. Ook werden 84 bestuurders aan een blaasproef onderworpen. Vastgesteld werd dat geen enkele
bestuurder teveel had gedronken.

De Belastingdienst heeft van diverse taxis de bestuurders
gecontroleerd en de kilometerstanden genoteerd. Deze gegevens zullen op een later tijdstip administratief worden gecontroleerd. De Douane heeft 5 dieselvoertuigen gecontroleerd op het gebruik van de juiste brandstof. Daarnaast werden 15 voertuigen met een buitenlands kenteken aan een nader onderzoek onderworpen. In geen enkel geval werd een overtreding vastgesteld.

De deurwaarders van de Belastingdienst hebben tijdens de
verkeerscontrole 12 dossiers met een totale belastingschuld van 88.000,- afgewikkeld en geïncasseerd. Hierbij werd op in totaal 12 voertuigen beslag gelegd. 6 voertuigen zijn hierbij afgesleept. 6 bestuurders hebben ter plaatse hun openstaande belastingschuld gepind of contant betaald.


-----------

Dit is een gezamenlijk persbericht van de Politie en de
Belastingdienst-Zuidwest

Jelle Wijkstra, persvoorlichter Belastingdienst (O70-342 7871) Willem van Hooijdonk, woordvoerder politie MW-Brabant (06-46096380)

Politie arresteert 62 drugstoeristen

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM: De politie heeft de afgelopen week tijdens diverse acties in het werkgebied van het district Bergen op Zoom 62 drugstoeristen betrapt. Het ging vooral om Belgen. Vier verdachten hebben een gebiedsverbod gekregen. Op donderdag 5 maart werd er ook een persoon aangehouden die een neppakket drugs bij zich had. Hij was kennelijk van plan om daarmee potentiële kopers op te lichten.

Openstaande boetes en auto niet in orde

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 01.10 uur op de Jan Vermeerlaan tijdens een controle een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond in het opsporingsregister. De auto waarin hij reed werd in beslag genomen omdat deze niet in orde was.

Het ging om vijf boetes voor een totaal bedrag van 619,40 euro. Tijdens het onderzoek aan de auto zagen de agenten ook enkele autoradio's, twee fietsen en wat andere goederen in de auto liggen. Deze zaken worden onderzocht of zij mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De auto, een Opel Calibra was technisch niet in orde. Tijdens de rit bleek dat de uitlaat lek was en dat ook de rem mankementen vertoonde en dat de koppelingspedaal was versleten. Na krachtig remmen draaide het stuur alle kanten op en piepte maar één band, de rempedaal kon tot op de vlerplaat ingetrapt worden. De auto is daarom in beslag genomen. De bestuurder krijgt daarvoor een proces-verbaal. De
openstaande boetes zijn betaald.

Arrestatie na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft gisteravond op de Zeelandhaven een 42-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een 53-jarige plaatsgenoot. De verdachte wenste op zijn beurt weer aangifte te doen tegen het slachtoffer, die hem juist mishandeld zou hebben.

De aangever verklaarde dat hij ter plaatse de poort van een
bedrijventerrein wilde afsluiten. De verdachte bevond zich met zijn busje op het terrein. De aangever liep naar hem toe en zag toen dat het om een hem bekende man ging, waarmee hij al eerder woorden had gehad. Hij zei tegen die chauffeur dat die van het terrein af moest waarna een woordenwisseling ontstond die gevolgd werd door een vechtpartij. Het slachtoffer werd door de verdachte naar eigen zeggen tegen zijn linker slaap geslagen waardoor hij een bult opliep en op de grond viel en geschopt werd. Zijn zoontje sprong er tussen waarna het geweld ophield. Volgens de verdachte begon de vechtpartij nadat hij door zijn belager bij de keel was vastgepakt. Hij bevestigde dat de zoon van de aangever het opstootje had beëindigd.

Stroomstootwapen in auto

ROOSENDAAL: De politie heeft tijdens een controle donderdagavond omstreeks 19.45 uur op de Eindstraat een 21-jarige Belg aangehouden in verband met wapenbezit. In het dashboard van zijn auto werd een stroomstootwapen aangetroffen. De verdachte, woonachtig in Sint-Jans Molenbeek krijgt een proces-verbaal. Hij had het wapen in Duitsland gekocht zo verklaarde hij. Ook een 21-jarige inzittende, een
plaatsgenoot, werd in verband met deze wapenvondst aangehouden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-03-2009 16:28 | © Regio Midden en West Brabant |