Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout, 07-03-2009

Zogenaamde inbreker zet politie op het spoor van hennepkwekerij

DONGEN: De politie heeft vrijdagavond op een curieuze wijze, na een melding van een naar achteraf bleek zogenaamde inbreker, een
hennepkwekerij ontdekt op een zolder van een woning aan de Glorieux.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een
telefoontje, omstreeks 22.40 uur, van een man die verklaarde inbreker te zijn. Hij was naar eigen zeggen aan het inbreken in een woning aan de Glorieux. Nu was hij op de zolder beland en daar was de klink van de deur gevallen waardoor hij er niet meer uitkon. Hij vroeg of de politie wilde komen om hem te bevrijden. De agenten die binnen gelaten werden door de bewoonster troffen op de zolder geen inbreker maar wel een hennepkwekerij met 200 planten, 20 transformatoren en 25 lampen aan. De mannelijke bewoner, een 28-jarige man, werd na de vondst aangehouden. Financiële problemen hebben de bewoners er kennelijk toe gebracht om een hennepplantage in te richten. Een hennepkwekerij melden kan natuurlijk via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Rijders onder invloed betrapt in Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 06.00 uur op de Midden Brabantweg een 47-jarige man uit Dordrecht betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 430 ugl. Hij krijgt daarom een
proces-verbaal. Op de Beethovenlaan werd omstreeks 03.00 uur een 31-jarige Waalwijker betrapt. Hij blies 725 ugl en moest daarom zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidsovertreder levert rijbewijs in

WAALWIJK: Een 28-jarige Tilburger is gisteravond omstreeks 20.15 uur zijn rijbewijs kwijt geraakt na een forse snelheidsovertreding.

Agenten met videosurveillance zagen de verdachte met zijn auto over de A59- rijden in de richting van Waalwijk en komende uit de richting van Deen Bosch. Zij zagen dat de automobilist op een gedeelte waar 70 km / uur is toegestaan 121 km / uur (gecorrigeerd) reed. Een
overschrijding van maar liefst 51 km / uur. De Tilburger krijgt ook nog een proces-verbaal.

Schreeuwende man maakt bewoners wakker in Dongen

DONGEN: Een 35-jarige man uit Dongen zorgde vannacht omstreeks 06.00 uur voor zoveel rumoer in de Irenestraat dat de politie hem heeft aangehouden op grond van de APV. De man was kennelijk onder invloed van alcohol en mogelijk ook GHB. In elk geval schreeuwde hij op straat zo hard en maakte hij zoveel lawaai dat diverse bewoners wakker werden en de politie belden.

Agenten troffen hem op de Irenestraat aan, leunend tegen een auto. Zijn hoofd was flink bezweet en hij maakte ongecontroleerde bewegingen met zijn armen. De man is een bekende van de politie. Hij is in verleden vanwege GHB gebruik al eerder met de politie in aanraking geweest en heeft vanwege dat drugsgebruik ook geen rijbewijs meer. De verdachte gaf toe dat hij een auto van een vriend had meegenomen. Hij had thuis enkele blikjes bier gedronken en kon daarna de door hem geparkeerde auto niet meer vinden. Waarom hij bij die zoektocht zo hard moest schreeuwen is niet duidelijk geworden. Tijdens zijn fouillering werd ook nog een zakje wiet aangetroffen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 07-03-2009 15:23 | © Regio Midden en West Brabant |