Politie Gelderland-Zuid

Digitale flitspaal Neerbosscheweg in werking

Nijmegen, 06-03-2009 o Maandag 9 maart a.s. wordt de nieuwe digitale flitspaal op de Neerbosscheweg ter hoogte van de Graafseweg staduitwaarts geactiveerd. Deze paal was al enkele maanden in bedrijf, maar aan overtredingen werd nog geen gevolg gegeven. Met ingang van maandag gebeurt dat wel. De testfase is hiermee afgerond.

De flitspaal op deze locatie, die bekend stond als een black spot - waar in het verleden meerdere ernstige ongevallen plaatsvonden, is een zogeheten Rood Licht Camera (RLC). Dit houdt in dat zowel snelheidsovertredingen als rijden door rood licht worden geregistreerd.

Vervangingsproces
Het proces van vervanging van analoge flitspalen door digitale palen in Nijmegen is volop gaande. Vorig jaar al werden flitspalen op de Energieweg, Van Schuylenburgweg en Van Apelterenweg vervangen en in gebruik genomen. Ook op een aantal andere locaties staat inmiddels een digitaal exemplaar, maar deze worden nog getest. Op termijn zullen alle ananloge palen uit het Nijmeegse straatbeeld verdwijnen. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) is eigenaar van de palen. In overleg met de wegbeheerder zijn de locaties bij de start van de verkeershandhaving via flitspalen in Nijmegen tot stand gekomen. Dit wordt uiteraard door de diverse partijen gemonitord. (08)

Laatst gewijzigd 06-03-2009 14:54 | © Regio Gelderland-Zuid |