Politie Gelderland-Zuid

Automobilist negeert stopteken

Nijmegen, 07-03-2009 o Surveillerende politieagenten reden in de nacht van vrijdag op zaterdag over de Smetiusstraat toen zij een auto zagen rijden die op de Smetiusstraat linksaf sloeg. Omdat dit niet is toegestaan, gaven de agenten de bestuurder een stopteken. De bestuurder voldeed hier niet aan en reed met hoge snelheid, door rood, het Keizer Karelplein op. De agenten zetten hierop de achtervolging in.

De bestuurder reed vervolgens met hoge snelheid over de Graafseweg en negeerde daarbij ook het rode verkeerslicht. Plotseling sloeg de man linksaf de Willemsweg in. De bestuurder bracht de auto uiteindelijk tot stilstand op de Jacob Catsstraat en stapte uit de auto. Hij voldeed niet aan de vordering van de agenten om te blijven staan, maar ging ervandoor in de richting van de Helmersstraat. In de auto zaten nog drie andere personen. Eén van de agenten zette te voet de achtervolging in. Omdat de verdachte niet voldeed aan het bevel van de agent, gebruikte hij pepperspray. Hierop gaf de verdachte hem een klap in zijn gezicht en ging er vervolgens weer vandoor.

485 ugl

Ondertussen kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse. In een brandgang in de Ten Katestraat lukte het de agenten om de man aan te houden. De man weigerde mee te werken en pleegde veel verzet. Omdat de agenten de man niet onder controle kregen, werd de diensthond erbij gehaald. Uiteindelijk staakte de verdachte zijn verzet. De 35-jarige Nijmegenaar werd overgebracht naar het politiebureau. Omdat het vermoeden bestond dat de man gedronken had, werd de man op het politiebureau onderworpen aan een ademanalyse, Hieruit bleek dat de man ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had, 485 ugl. Op dit moment zit de 35-jarige nog vast. Hij wordt verhoord. De agent liep verwondingen op aan zijn gezicht en moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Hij heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

(10)

Laatst gewijzigd 07-03-2009 11:29 | © Regio Gelderland-Zuid |