Politie Drenthe

Vrijwilliger bij Politie Drenthe

Assen, 07-03-2009

De politie zoekt jou!

Niet alleen agenten en rechercheurs zetten alles op alles om daders te pakken en slachtoffers bij te staan. Ook buschauffeurs, leraren en makelaars doen dat. Wil jij ook in je vrije tijd actief bijdragen aan de veiligheid in je eigen omgeving? Als politievrijwilliger ondersteun je het dagelijks werk van de politie. Bij dit werk neem je kennis en ideeën mee vanuit een ander werkveld in de maatschappij. Dat maakt de politie sterker. Lijkt je dit iets? Meld je dan aan.Het Drentse korps is op zoek naar drie nieuwe collegas die als vrijwilliger bij de politie willen werken.

Op straat in uniform
Je kunt samen met beroepscollegas op straat werken als politievrijwilliger. In dat geval volg je dezelfde opleiding als die van surveillant, maar dan in deeltijd, zodat je de opleiding kunt combineren met je dagelijkse werk en thuissituatie. Als surveillant/politievrijwilliger heb je vooral een rol in contact met het publiek. Hulpvaardigheid en aanwezigheid staan voorop. Een surveillant draagt dan ook geen vuurwapen, maar wel een wapenstok en pepperspray

Politiewerk én opleiding
Als politievrijwilliger volg je de opleiding tot Assistent politiemedewerker aan de Politieacademie in Drachten. Dit is dezelfde opleiding als surveillanten krijgen. Je volgt de opleiding naast je normale dagelijkse activiteiten, vooral in de avonduren. De opleiding aan de Politieacademie wordt afgewisseld met praktijkwerk bij het korps. Na de eerste 12 weken op de Politieacademie kun je al in de praktijk als politievrijwilliger aan het werk. Na 3 jaar heb je het diploma. Je krijgt dezelfde bevoegdheden als surveillanten.

De eisen
Om een goede politieman of -vrouw te zijn, is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en goed met mensen om kan gaan. Want ook in stressvolle situaties moet je rustig blijven en de mensen om je heen kunnen kalmeren. Naast deze eigenschappen is er een aantal basiseisen waaraan je moet voldoen:


* Minimaal een diploma of werkervaring op mbo-niveau
* Nederlandse nationaliteit

* Beheersing van de Nederlandse taal

* Onbesproken gedrag

* Goede conditie

* Goed zichtvermogen

* In bezit van rijbewijs B

* De voorkeur gaat uit naar kandidaten die in de regio woonachtig zijn.

Vergoedingen
Als politievrijwilliger ontvang je geen salaris maar een vergoeding van 6,57 per uur. Daarnaast ontvang je een vaste jaarvergoeding van ongeveer 160,- en worden je reiskosten vergoed. Verder betaalt het korps je opleiding, uniform, sportkleding en boeken. Jouw korps zorgt bovendien voor een goede risicoverzekering. Om zo goed mogelijk alle kneepjes van het vak te leren en je vaardigheden op niveau te houden, volg je dezelfde aanvullende cursussen als je beroepscollega's.

Bijzonderheden
Bij Politie Drenthe werken ongeveer 40 politievrijwilligers. Onze politievrijwilligers hebben een sterke maatschappelijke betrokkenheid. De meeste vrijwilligers werken in hun eigen woonomgeving. We zijn op zoek naar kandidaten met werkervaring die de werkzaamheden van politievrijwilliger naast hun reguliere baan of zorgtaken willen uitvoeren. Voordat je aan de slag kunt als politievrijwilliger, ga je eerst een uitgebreide selectieprocedure in. Deze procedure doorloop je op dezelfde manier als collega-politiemensen. Van politievrijwilligers wordt verwacht dat ze minstens 240 uur per jaar beschikbaar zijn.

Solliciteer nu!

http://www.kombijdepolitie.nl/Vacatures/Pages/solliciteren.aspx?vnr=03
-pv-09-1