Leiden Legends de winnaar van Skills Talents 2009

07/03/2009 18:58

Skills Masters BV

Vmbo'ers laten zien wat ze kunnen

Leiden Legends de winnaar van Skills Talents 2009

Na een spannende strijd die drie dagen duurde zijn de Leiden Legends de winnaars geworden van Skills Talents 2009. De tweede plek was voor de Groninger Grizzlies, die dit jaar voor het eerst meededen. De finale van de teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers vond op zaterdag 7 maart plaats op het drukbezochte beroepenevenement Skills Masters in Ahoy Rotterdam. In totaal streden meer dan 200 leerlingen voor een plek op het erepodium.

De Leiden Legends werden gevormd door zeven teams van drie leerlingen, die ieder op een ander domein streden. Deze domeinen waren Bouw, Zorg & Welzijn, Handel & Administratie, Horeca, Groen, Elektro en de Theoretische/Gemengde leerweg. Alle leerlingen voerden opdrachten uit, die ervoor zorgden dat theatergroep ISH hun optreden spectaculair konden uitvoeren. De juryleden hebben naast kennis en vaardigheden ook gelet op samenwerking binnen het finaleteam.

De winnende scholen

De winnende teams komen van het Bonaventura College in Leiden, het Wellantcollege in Rijnsburg, het Da Vinci College in Leiden en Groene Hart in Alphen aan den Rijn. Merijn Nijkamp docent van het Wellantcollege : 'Het is belangrijk dat leerlingen ervaringen opdoen in een competitie. Ze leren dat het niet ophoudt bij hun eigen vak; als team heb je elkaar nodig. Meedoen aan Skills Talents geeft leerlingen meer zelfvertrouwen'. Ook de leerlingen zelf waren enthousiast. Kandidaat Niels van Nieuwkoop nam deel aan het onderdeel Groen. 'In het team hebben we veel overlegd. Het waren heel leuke opdrachten en daar hebben we hard aan gewerkt. Er is uitgekomen wat we hoopten: we hebben gewonnen!'

Elf finaleteams

In verschillende regio's zijn de afgelopen maanden voorrondes gehouden, waar leerlingen streden voor een plek in één van de elf finaleteams. Deze elf finaleteams streden tijdens de halve finales op 5 en 6 maart op Skills Masters. De IJsselland Pirates, Rotterdam Rockies, Groninger Grizzlies en de Leiden Legends waren door de finale.

Skills Talents zijn dé teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers in vakmanschap. Deelnemende vmbo-leerlingen krijgen tijdens de wedstrijden de kans om hun talenten te laten zien. De wedstrijden worden georganiseerd door Skills Netherlands in samenwerking met mbo-instellingen.

Meer informatie vind je op www.skillstalents.nl