PERSBERICHT

Zichtbare sporen uit het verleden Utrecht

Rondleiding de Stadslezer I - van 0 tot de 18e eeuw

Zondag 8 maart - 12.30 uur

Loop mee en laat u verrassen door de nog zichtbare sporen van de stadsontwikkeling van Utrecht! De historische verhalen kent u wellicht goed, maar deze verhalen klinken door in het huidige stadsbeeld. Aorta-gids Jan Maarten Dalmeijer leert u 'de stad lezen'.

Er is niet zo heel veel meer te zien van de aanwezigheid van de Romeinen in de stad, maar wanneer u goed kijkt, kunt u aan de restanten deze geschiedenis nog aflezen. Vanuit de eerste Romeinse vesting heeft de stad zich verder ontwikkeld. De geestelijken en kooplieden dicteerden de stad in de Middeleeuwen en het militaire landschap dicteerde in de eeuwen erna.

De geschiedenis maakt de stad tot wat ze nu is. Langs het Castellum, de kerken, de stadskastelen, de grachten, de nieuwe verkavelingen en het fortenbolwerk ervaart u in korte tijd de ontwikkeling van eeuwen stadsgeschiedenis.

Aanvang: 12.30 uur
Vertrek: vanaf Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht Kosten: 7,50 euro per persoon (6,25 euro voor U-pas houders, 65+, CJP, studenten en Vrienden van Aorta)
Duur: 1 oe uur
Inschrijving en informatie: Van tevoren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich opgeven via tours@aorta.nu maar ook telefonisch of aan de balie. Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.

Architectuurcentrum Aorta is geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 - 17.00 uur. Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030) 2321686.


Noot voor de redactie -