Debatcentrum Tumult


---------------

Persbericht
Utrecht, 5 maart 2009

WomenSpeak! Bottom-up lessons

Talkshow op de startmanifestatie WE CAN end all violence against women. Zondag 8 maart, 13.30-15.00 uur - Spoorwegmuseum, Utrecht - Entree vrij. Aanmelden: www.tumultdebat.nl

In het kader van de manifestatie WE CAN end all violence against women vindt op zondag een aflevering van Womenspeak! plaats. Centraal staan bottom-up initiatieven van vrouwen wereldwijd om het globale probleem van geweld in de huiselijke sfeer aan te kaarten. Sommige initiatieven zijn grootschalig, maar allen spreken ze de individuele vrouw en man aan op hun gedrag.

WomenSpeak! Bottom-up lessons is een talkshow met Rania Barghout, bekend van de Satellite Queens ('Kalam Nawaem'); Stella Ismael en Mona Mehta. Stella Ismael is afkomstig uit Somalië. Zij stelt de problematiek omtrent vrouwenbesnijdenis ter discussie vanuit Utrecht. Daarnaast geven de Satellite Queens adviezen vanuit hun televisieprogramma's op El Jazeera. De middag wordt gepresenteerd door Nancy Jouwe van Kosmopolis Utrecht. Soula Notos zorgt voor een intermezzo.

Deze talkshow is onderdeel van de startmanifestatie op 8 maart van de 'WE CAN end all violence against women' campagne in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Zie voor het programma workshops, talkshows, cabaret, muziek en theater van WE CAN: www.wecan.nl

Dit is de negende editie van WomenSpeak!, een eigenzinnige en inspirerende debatreeks, waarin kunst, politiek, wetenschap en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact komen en nieuwe allianties aangaan.

WomenSpeak! is een project van Basis voor Actuele Kunst (Utrecht), Het Graduate Gender Programme en het Centre for Humanities van de Universiteit Utrecht, Kosmopolis Utrecht en TUMULT. Partners: Women Inc en Lover. Mede mogelijk gemaakt door NCDO, Mama Cash, het Oranjefonds en Oxfam-Novib.


---

- Einde persbericht -