Debatcafé: "Emancipatie of frustratie?" Int. Vrouwendag en Europa

28/01/2009 12:06

Europees Parlement Den Haag

Publieksdebat in het kader van Internationale Vrouwendag (8 maart) en de Europese Verkiezingen (4 juni)

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Op veel plaatsen in het land worden evenementen georganiseerd voor en door vrouwen. Een van deze evenementen is het debatcafé: "Emancipatie of frustratie?" Dit debatcafé wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut in opdracht van het Europees Parlement Bureau Nederland en zal plaatsvinden op vrijdagavond 6 maart in de Rode Hoed te Amsterdam. Met de Europese Verkiezingen in het vooruitzicht wil het Europees Parlement burgers graag duidelijk maken dat er iets te kiezen valt. Door met elkaar in debat te gaan, krijgen mensen de gelegenheid hun mening kenbaar te maken en te laten horen wat er leeft onder het publiek.

Op 6 maart 2009 staat het debatcafé in het teken van Internationale Vrouwendag. Aan de hand van actuele en controversiële (vrouwen)thema's worden zowel de gastsprekers als het aanwezige publiek uitgedaagd na te denken over pittige stellingen en vooral hierover mee te praten.

Aan bod komen thema's als FeMANisme (moderne gezinnen die opvoeding en huishouden samen wil delen, maar een arbeidsmarkt en overheid die hier totaal niet op ingericht zijn), "Vrouwen aan de top: top of flop?" en de vraag of er nog wel zoveel aandacht moet zijn voor emancipatie. En zo ja, op welke manier? Deze en andere vragen staan centraal in het debatcafé.

Het publiek wordt gevormd door vrouwenrechtenexperts, academici, maatschappelijke organisaties, belangenorganisaties, studenten, media en natuurlijk Nederlandse burgers (uiteraard mannen en vrouwen!).

Geïnteresseerden hoeven geen kennis van debatteren te hebben, een eigen mening is meer dan voldoende. Een ieder is vanaf 19.00 uur van harte welkom in de Rode Hoed in Amsterdam. Roderik van Grieken (directeur Nederlands Debat Instituut) treedt op als debatleider.

Gastsprekers:

Emine Bozkurt Europarlementariër PvdA

Roos Wouters Politicologe, publicist, columnist

Willemien Ruyrok Senior beleidsmedewerker Europa E-Quality

Jeanine Hennis-Plasschaert Europarlementariër VVD

Wanneer

Vrijdag 6 maart 2009, 19.30 uur

café open: 19.00 uur

Waar

Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

Organisatie

Nederlands Debat Instituut i.o.v. / i.s.m. Bureau Europees Parlement

Toegang

GRATIS, aanmelding kan via jong@debatinstituut (is niet verplicht)

Informatie

Nederlands Debat Instituut

Lianne de Jong

035 - 6252050 www.debatinstituut.nl

Bureau Europees Parlement

Danny de Paepe

070 - 313 5400

www.europeesparlement.nl

www.verkiezingen2009.eu