Stop geweld tegen vrouwen! Lancering WE CAN campagne in Nederland

16/02/2009 17:08

MOVISIE

WE CAN is een internationale campagne gericht op het stoppen van geweld tegen vrouwen. De kern van de campagne zijn changemakers en coalitiepartners: mensen en organisaties die zelf actie ondernemen om geweld tegen vrouwen te stoppen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 8 maart lanceren we de WE CAN campagne officieel in Nederland.

Noodzaak

Lou Repetur campagneleider van WE CAN in Nederland: "Met 70.000 meldingen van huiselijk geweld bij de politie en de wetenschap dat maar liefst 39% van de vrouwen in Nederland ooit slachtoffer is van seksueel geweld, is zichtbaar dat het niet voldoende is als politie en hulpverleningsorganisatie adequaat reageren op agressie tegen vrouwen. Ook mensen zelf moeten weer in beweging komen om geweld tegen vrouwen te stoppen. Want je kunt meer doen dan je denkt!"

8 maart startmanifestatie met Koenders, Bussemaker en Verhagen

Op 8 maart wordt de WE CAN campagne feestelijk gelanceerd met maar liefst drie ministers, internationale gasten (Mona Mehta, WE CAN India) en bekende Nederlanders (Sanne Wallis de Vries). Verder zijn er workshops, een talkshow, cabaret, muziek en theater. Het campagneteam van WE CAN organiseert deze dag samen met een aantal partners, die ieder een eigen bijdrage leveren in de vorm van een workshop of presentatie.

De campagne

De WE CAN campagne is in 2004 gestart in Bangladesh en daarna ook opgezet in India, Sri Lanka, Nepal, Pakistan en Afghanistan. In navolging van het succes in de landen in Zuid-Azië en Afrika is de campagne in Canada gelanceerd en nu dus ook in Nederland. Wereldwijd zijn inmiddels al vijf miljoen changemakers actief. Het doel van de WE CAN campagne is: geweld tegen vrouwen in Nederland tegengaan en het creëren van een fundamentele verandering in de sociale houding en opvattingen die aan dit geweld ten grondslag liggen. De campagne mobiliseert mensen actief om changemaker of coalitiepartner te worden en daarmee verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen gedrag en geweld in hun omgeving.





http://www.wecan.nl