Gemeente Arcen en Velden


> workshop 8 maart 2009

---

Workshop op 8 maart Vrouwendag: De politiek dat ben ik zelf!

Op zondagmiddag 8 maart - Internationale Vrouwendag - organiseert de gemeenteraad van Venlo een workshop over `Vrouwen & Politiek'. Iedereen die graag wat wil betekenen voor haar eigen stad en dat misschien via de politiek wil doen, is die middag van harte welkom in het Venlose stadhuis. Óók mannen.

In de gemeenteraad van Venlo zitten nu tien vrouwen. En in november zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Eén plus één is drie, dacht raadslid Vera van de Wiel, en greep de gelegenheid aan om de discussie op te starten of er niet meer vrouwen te enthousiasmeren zijn voor de raad, of de politiek in het algemeen. Als je iets wilt bereiken voor je eigen gemeente, of stadsdeel, dan is de politiek een bijzonder geschikte manier om daar wat aan te doen. Het resultaat is de workshop van de gemeenteraad, die op zondagmiddag 8 maart in het stadhuis wordt gehouden.

Vrouwen twijfelen vaker dan mannen of zij wel geschikt zijn voor de politiek, of zij het raadswerk kunnen combineren met werk, kinderen, et cetera. Zij vragen zich af of zij wel wíllen functioneren in zo'n `mannenbolwerk'. Deze en andere vooroordelen worden op 8 maart onder handen genomen door Margreet Dolman, een alter ego van artiest Paul Haenen. Daarna kan men in gesprek met de lokale politici zelf, tijdens het rondje politiek `shoppen'. Bedoeld als nadere kennismaking met de politiek voor vrouwen. Mannen zijn ook welkom, natuurlijk.

Programma 8 maart:
15.00 - 15.45 uur: Theater'vrouw' Margreet Dolman over de vrouw in de politiek
15.45 - 16.30 uur: Rondje politiek shoppen langs de lokale politieke partijen
onder het genot van een High Tea

Dag & tijd: zondag 8 maart 2009, vanaf 15.00 uur Locatie: Stadhuis Venlo, Markt 2

Graag aanmelden vóór 5 maart i.v.m. catering: raadsgriffie@venlo.nl

Flyer 8 maart 2009 Flyer 8 maart 2009

---