Gemeente Den Haag

Internationale Vrouwendag dit jaar groots gevierd

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, vindt het Haags Vrouwenfeest plaats in het Atrium aan het Spui. Een dag vol met spetterende optredens, inspirerende workshops, prikkelende debatten en bijzondere presentaties. Deze dag vormt de feestelijke afsluiting van het 8 maart festival dat van 1 - 8 maart plaatsvindt op diverse plekken in Den Haag.

Dit jaar zijn bekende vrouwen te zien op het Haags Vrouwenfeest. Zo neemt Hedy dAncona deel aan een debat over de economische zelfstandigheid van vrouwen en ontvangt Tweede Kamerlid Samira Bouchibti bekende Nederlanders en lokale heldinnen in het Netwerk Café. En als spectaculaire afsluiting van het vrouwenfeest treedt de Antilliaanse diva Izaline Callister op.

Groei naar zelfstandigheid
Gedurende de week vinden allerlei activiteiten plaats op het gebied van emancipatie en laten Haagse vrouwen hun kwaliteiten zien. Een van die vrouwen is Jennifer Ebecilio. Zij richtte G.E.T.connectednow op. Ons ideaal is dat mensen elkaar puur beoordelen op grond van kennis, kunde en kwaliteit. Het vooroordeel voorbij.
Promotie
Het Haags Vrouwenfeest is goed zichtbaar in de stad. Zo rijdt een fel roze bestickerde cultuurtram (lijn 17) door Den Haag en verschijnt 18 februari een vrouwenkatern in de Stadskrant. Daarnaast is een website ontwikkeld (www.8maartfestival.nl) waar zowel het programma voor de week als voor het feest te vinden is en waar nog steeds activiteiten aangemeld kunnen worden.