RTL Group

Gewaagde grappen en onvergetelijke sketches in Balls of Steel

Wie heeft het meeste lef? Om die vraag draait de Britse comedyshow Balls Of Steel, die vanaf zondag 8 maart is te zien bij RTL 5. Het programma was in Groot-Brittannië een groot succes dankzij de geslaagde grappen en de hilarische sketches.

In Balls Of Steel nemen schaamteloze lolbroeken het tegen elkaar op. Met verborgen camera-acts halen de deelnemers gewaagde grappen uit en laten ze zien dat ze stalen ballen hebben. De acts zijn hilarisch, maar zijn de nietsvermoedende slachtoffers wel zo blij met deze provocerende en brutale acties? Het publiek beslist uiteindelijk welke absurde performance het meest lachwekkend was en de Balls Of Steel-trofee verdient.

Aan de show doen vaste personages mee, zoals The Annoying Devil, Neg Dupree en Boiler Bunny. The Annoying Devil is een rode duivel die onschuldige mensen op straat het leven zuur maakt. Zijn rode Smart voor iemand zetten die net wil uitparkeren, paraplus met scheldwoorden erop uitdelen wanneer het regent en een auto die net uit de wasstraat komt bevuilen, The Annoying Devil beleeft er de grootste lol aan.

In Negs Urban Sports bedenkt Neg Dupree de meest vreemde stadssporten. Hij verdient punten als hij bij vreemde mensen op de rug springt voor een paar seconden rodeo rijden of als hij vanuit een rijdende auto een hamburger tegen het hoofd van een nietsvermoedende voorbijganger weet te gooien.

Als Bunny Boiler haalt Thaila Zucchi vrouwen het bloed onder de nagels vandaan door ongegeneerd met hun partner te flirten. Daarbij haalt ze al haar verleidingstrucs uit de kast, onder het oog van de vriendin of vrouw van de man, en drijft hen tot wilde waanzin. Presentator Mark Dolan praat de show aan elkaar en ontvangt de grappenmakers in de studio, waar ze hun act nog eens kunnen toelichten.

Uitzending RTL 5: vanaf zondag 8 maart tussen 22.30 en 23.20 uur.
---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije Onderwaater, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718406 of marije.onderwaater@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.