NMBS

Meer vrouwen bij de spoorweggroep, de tijden veranderen

07/03/2009

8 maart: Internationale vrouwendag

Vandaag werken er 3.572 vrouwen bij de NMBS-Groep ofwel 9,2% van het totale personeelsbestand. Het bedrijf wordt langzaam maar zeker vrouwelijker, zodat het een betere afspiegeling wordt van de maatschappij. Sinds 2000 kwamen er 40% vrouwelijke werknemers bij. De vrouwelijke vertegenwoordiging blijft evenwel erg laag, in het bijzonder in die domeinen die historisch gezien echte mannenberoepen zijn. Dit is een direct gevolg van het gebrek aan vrouwen in technische studierichtingen en het feit dat de spoorwegen lange tijd eerder uitsluitend een optie voor mannen waren.

Treinbestuursters of begeleidsters, onderstationschefs, secretaresses, onthaalbedienden of ingenieurs: in een hele waaier aan functie vind je ondertussen vrouwen terug. Het zogenaamde zwakke geslacht wordt in de NMBS-Groep vertegenwoordigd door 3.572 vrouwen (tegenover 2.545 op 1 januari 2000, ofwel een stijging met 40 %).

In 2008 gingen 322 vrouwen aan de slag, waaronder 19 onderstationschefs, 16 veiligheidsagenten, 15 bestuurder-rangeringen en 13 treinbestuurders. Het gaat om 19% van het totale aantal aanwervingen in 2008, een cijfer het beoogde gemiddelde van 20% per jaar sterk benaderd. En in januari 2009 zijn daar al 34 vrouwen bijgekomen.

Dit zijn bemoedigende resultaten die op één lijn liggen met het HR-beleid van de Groep, een beleid dat veel belang hecht aan diversiteit en gelijke kansen. Ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Vrouw op 8 maart, wil de NMBS-Groep het belang onderstrepen dat haar personeel de huidige maatschappij beter weerspiegelt. Het aantal medewerksters verhogen, betekent ook een verrijking van de waaier aan competenties bij het personeel.

Hoewel vrouwen vroeger dikwijls uitsluitend administratieve jobs hadden, biedt de NMBS-Groep hen vandaag heel wat carrièremogelijkheden. Stilaan vind je medewerksters in de traditionele mannenberoepen. Zo zijn bijvoorbeeld vandaag 78 treinbestuursters (op een totaal van 3.951). De NMBS-Groep biedt haar personeel niet alleen werkzekerheid en een aangename werkomgeving, maar ook en vooral een echte kans om werk en privéleven te combineren. Voordelen die ook mannen weten te appreciëren natuurlijk.

Mentaliteitswijziging

Verschillende factoren verklaren de zwakke vertegenwoordiging van vrouwen binnen de NMBS-Groep. Meisjes kiezen nog steeds niet erg vaak voor een technische opleiding, terwijl een groot deel van de spoorberoepen technisch gericht zijn. Het moet ook worden gezegd dat bepaalde beroepen lange tijd niet toegankelijk waren voor vrouwen, aangezien de wet hun tot 1997 niet toeliet om s nachts te werken.

Tegenwoordig wordt alles in het werk gesteld opdat vrouwen zich thuis voelen binnen de NMBS-Groep. Verschillende concrete initiatieven, zoals discussiegroepen in de werkzetels en sensibiliseringscampagnes worden hiertoe genomen. Op 31 maart 2009 organiseert de NMBS-Holding samen met Belgacom, Sodexho, Randstad en de federale politie een studiedag over de rekrutering van vrouwen in traditioneel mannelijke beroepen.